cookie-og-privatlivspolitik
I weekenden var folk samlet til drive-in koncert i ved Ventura County Fairgrounds and Event Center lidt nord for Los Angeles. Nu lukker Californiens guvernør ned for blandt andet barer og indendørsservering på restauranter for at begrænse coronasmitte.
I weekenden var folk samlet til drive-in koncert i ved Ventura County Fairgrounds and Event Center lidt nord for Los Angeles. Nu lukker Californiens guvernør ned for blandt andet barer og indendørsservering på restauranter for at begrænse coronasmitte.
Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix

Udland

Coronasmitte får Californien til at lukke delvist ned

Californien var i gang med at genåbne. Men antallet af smittetilfælde stiger, så guvernøren lukker ned igen.
13. juli 2020 kl. 21:54 Af Ritzau

Annonce

Californien lukker barer, biografer, zoologiske haver, museer og indendørsservering på restauranter over hele delstaten.

Det meddeler guvernør Gavin Newsom på Twitter. Det sker som reaktion på, at antallet af corona-smittetilfælde stiger "på et alarmerende niveau", skriver han.

I de værst ramte områder af Californien lukker fitnesscentre, frisører og kirker også. Det gælder mindst 30 amter, skriver Newsom i et andet tweet.

Det er mindre end to uger siden, at guvernøren besluttede at lukke for indendørs servering i barer og restauranter i store dele af delstaten. Tiltaget blev indført i 19 amter, hvor 70 procent af befolkningen bor.

Men nu er det altså udvidet til at gælde hele Californien.

Det kommer samtidig med, at adskillige amter oplever et stort pres på hospitalsvæsnet, i takt med at antallet af coronapatienter stiger. Det gælder også storbyerne Los Angeles og dele af San Francisco Bay Area.

Antallet af coronapatienter, der har fået brug for hospitalsindlæggelse, er steget med 28 procent i de seneste to uger. Der er registreret en 20 procent stigning i antallet af patienter, der er indlagt på intensivafdeling.

Det meddeler Newsom på et online pressemøde mandag.

Den udbredte coronasmitte har også fået to af Californiens største skoledistrikter, Los Angeles og San Diego, til at beslutte, at der kun vil være onlineundervisning i det kommende skolehalvår.

Delstaten har nu i gennemsnit over 8000 nye smittetilfælde dagligt. Det er over det dobbelte af, hvad der dagligt blev registreret for en måned siden.

Californien er USA's mest folkerige delstat med omkring 40 millioner indbyggere.

På nuværende tidspunkt er der bekræftet knap 332.000 tilfælde af coronasmitte. Det er det næsthøjeste for nogen delstat i USA, kun overgået af New York.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce