cookie-og-privatlivspolitik
Det var fra Wuhan i det centrale Kina, at de første meldinger om et nyt coronavirus dukkede op i begyndelsen af 2020. Tirsdag oplyser en embedsmand, at alle byens indbyggere skal testes for covid-19, efter at der mandag blev konstateret syv smittetilfælde. (Arkivfoto fra Wuhan).
Det var fra Wuhan i det centrale Kina, at de første meldinger om et nyt coronavirus dukkede op i begyndelsen af 2020. Tirsdag oplyser en embedsmand, at alle byens indbyggere skal testes for covid-19, efter at der mandag blev konstateret syv smittetilfælde. (Arkivfoto fra Wuhan).
Foto: Aly Song/Reuters

Udland

Covid-19 er konstateret igen i Wuhan efter over et års pause

Mandag blev der registreret syv tilfælde af covid-19 i den kinesiske millionby, hvor virusudbruddet begyndte.
03. august 2021 kl. 06:08 Af Ritzau

Den kinesiske by Wuhan vil teste alle indbyggere for covid-19 efter at have konstateret det første lokale smittetilfælde i over et år.

Det oplyser en embedsmand på et pressemøde tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mandag blev der konstateret syv smittetilfælde i millionbyen Wuhan, hvor verdens første tilfælde af covid-19 blev opdaget for over halvandet år siden.

Dengang lykkedes det myndighederne at få inddæmmet smittespredningen ved at afskære byen med omkring 11 millioner indbyggere fra resten af Kina i en periode.

Kina har de seneste uger set en stigning i antallet af smittede. Udbruddet er blevet beskrevet som det største i adskillige måneder i landet.

Annonce

Det seneste døgn er antallet af smittede steget med 90, hvoraf 61 af dem var lokalt overførte. Det oplyser Kinas Nationale Sundhedskommission tirsdag ifølge Reuters. Mandag blev der fundet 98 nye smittetilfælde.

Lokalt overført betyder, at en person, som ikke har været ude at rejse for nylig, bliver smittet på sin arbejdsplads, i hjemmet eller andre steder i lokalsamfundet.

I flere kinesiske byer er størstedelen af borgerne blevet beordret til at holde sig hjemme. Desuden udføres der massetest i myndighedernes forsøg på at slå det seneste udbrud ned, og nære kontakter til smittede skal i karantæne.

Kina har, siden det første smittetilfælde i Wuhan blev opdaget omkring årsskiftet 2019/2020, registreret lidt over 105.000 smittetilfælde og 4848 coronadødsfald. Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

Sat i forhold til befolkningstallet i Kina på over 1,4 milliarder er landet sammenlignet med de fleste andre sluppet nådigt gennem pandemien.

Annonce

I Danmark er der eksempelvis konstateret 2550 dødsfald.

Optællingen fra det amerikanske universitet inkluderer kun de smittetilfælde, der er bekræftet af de enkelte landes sundhedsmyndigheder. Derfor kan det faktiske antal smittede og døde være højere.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE