cookie-og-privatlivspolitik
En raket bliver sendt afsted fra Tanegashima rumcenter i Japan i 2014. Det er herfra, at emiraternes rumsonde bliver sendt afsted torsdag, hvis vejret ellers holder. (Arkivfoto).
En raket bliver sendt afsted fra Tanegashima rumcenter i Japan i 2014. Det er herfra, at emiraternes rumsonde bliver sendt afsted torsdag, hvis vejret ellers holder. (Arkivfoto).
Foto: Kyodo/Reuters

Udland

Dårligt vejr udsætter emiraternes første Mars-mission

De Forenede Arabiske Emiraters opsendelse af rumsonde til Mars er blevet udskudt til torsdag.
14. juli 2020 kl. 09:55 Af Ritzau

Annonce

De Forenede Arabiske Emirater har udskudt opsendelsen af en rumsonde til planeten Mars.

Det oplyser regeringen på Twitter, skriver nyhedsbureauet AFP.

Rumsonden med navnet al-Amal, som kan oversættes til håb, skulle være sendt afsted tirsdag aften dansk tid. Men dårligt vejr i Japan, hvorfra den skal sendes mod Mars, er kommet i vejen.

Derfor bliver den i stedet sendt afsted torsdag aften dansk tid.

De Forenede Arabiske Emirater, som består af syv emirater, er med opsendelsen på vej til at blive den første arabiske nation til at sende en rumsonde til Mars, skriver AFP.

Projektet er et af tre igangværende forløb for at sende en rumsonde til Mars. Også Kina og USA har planer om at sende rumsonde mod den røde planet i 2020.

De forsøger alle at udnytte perioden, hvor Jorden og Mars er tættest på hinanden. Det er dog stadig en afstand på 55 millioner kilometer, der skal tilbagelægges for at nå Mars.

Emiraternes rumsonde ventes at nå Mars' kredsløb i februar 2021. Når den er der, vil den bevæge sig rundt om planeten i 687 dage. Det svarer til et Mars-år.

Formålet med missionen er at levere et omfattende billede af vejrdynamikkerne i Mars' atmosfære. Det skal bane vej for videnskabelige gennembrud.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er der i øjeblikket otte aktive missioner, som undersøger Mars. Nogle er i kredsløb rundt om planeten, mens andre er landet på planetens overflade.

De Forenede Arabiske Emirater har ifølge Reuters sat et ambitiøst mål om bosættelse på Mars senest i 2117.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce