cookie-og-privatlivspolitik
EU-Kommissionen er bange for, at en række EU-landes stramme indrejseregler blandt andet rammer det indre marked (Arkivfoto).
EU-Kommissionen er bange for, at en række EU-landes stramme indrejseregler blandt andet rammer det indre marked (Arkivfoto).
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Udland

Danmark og fem andre EU-lande får opsang for indrejseregler

EU-Kommissionen giver seks EU-lande ti dage til at svare på, hvorfor deres indrejseregler ser ud, som de gør.
23. februar 2021 kl. 13:47 Af Ritzau

Annonce

Danmark og fem andre EU-lande har modtaget et brev, hvor de bliver bedt om at forklare deres vidtgående indrejseregler under coronapandemien.

Det skriver DR og det tyske nyhedsbureau dpa.

Foruden Danmark har også Tyskland modtaget brevet, der er dateret til mandag. Det samme har Sverige, Finland, Belgien og Ungarn.

Ifølge dpa, der har set brevet, har de respektive regeringer nu ti dage til at svare på, hvorfor deres indrejseregler ser ud, som de gør.

- Det drejer sig især om forbud mod ind- og udrejse af landet. I brevene har vi understreget, at begrænsningerne for den fri bevægelighed skal være ikke-diskriminerende og forholdsmæssige, siger en EU-talsperson ifølge DR.

Annonce

I Danmark har regeringen blandt andet indført strenge krav om test og isolation for personer, der kommer til landet.

Tyskland har lukket sine grænser for Tjekkiet, Slovakiet og den østrigske delstat Tyrol. EU kalder tiltaget uforholdsmæssigt og uberettiget.

- Vi mener, at formålet med Tysklands tiltag - beskyttelsen af borgere under en pandemi - kan opnås med færre restriktioner, skriver kommissionen til den tyske EU-ambassadør, Michael Clauss.

Den vurdering er Tysklands EU-minister, Michael Roth, dog uenig i.

- Jeg afviser beskyldninger om, at vi ikke har overholdt EU's love, siger han på et møde i Bruxelles ifølge nyhedsbureauet AFP.

Annonce

Ifølge Roth har Tyskland taget en "svær" beslutning på grund af frygten for særligt smitsomme coronavarianter på baggrund af Tysklands position som "et transitland midt i EU". Det skriver AFP.

EU forklarer, at formålet med brevene blandt andet er "bevarelsen af det indre marked i en særligt vanskelig økonomisk periode".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE