cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Dansk Folkehjælp bygger skoler og sikrer undervisning i Afghanistan

Dansk Folkehjælp bygger i samarbejde med Norges udenrigsministerium 33 nye skolebygninger i Afghanistan.
10. juni 2021 kl. 12:31 Af Ritzau

Den frivillige humanitære organisation Dansk Folkehjælp, som i en årrække har været med til at bygge skoler i Afghanistan, står sammen med det norske udenrigsministerium for et nyt skoleprogram for 39.000 børn i det krigshærgede land.

- Vi har i flere år haft fokus på at bygge skoler til børn i Afghanistan, og det er et fokus, som fortsætter i samarbejde med det norske udenrigsministerium, siger generalsekretær hos Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

Han siger, at samarbejdet fortsætter med en ny bevilling på 110 millioner kroner fra Norge.

- Bevillingen skal blandt andet sikre opførelsen af 33 nye holdbare skolebygninger og en styrkelse af kvaliteten af undervisningen i Faryab-provinsen, siger Klaus Nørlem og understreger, at adgang til ordentlige uddannelsesforhold er afgørende for Afghanistans fortsatte udvikling.

- En stor del af lærerne på skolerne er underkvalificerede. Vi har derfor fokus på at styrke kvaliteten af undervisningen i det kommende skoleprogram, tilføjer han.

Annonce

Når skolerne er færdige og skal tages i brug, vil Dansk Folkehjælp i samarbejde med Norsk Afghanistan Komite gøre en indsats for at hæve kvaliteten af undervisningen.

- Det vil blandt andet ske igennem træning og kurser, der fokuserer på at udvikle lærernes faglige kompetencer inden for blandt andet samfundsvidenskab, naturvidenskab, matematik, sprog og pædagogik.

Siden 2012 har Dansk Folkehjælp i samarbejde med det norske udenrigsministerium bygget skoler i Afghanistan, hvilket har sikret ordentlige skoleforhold for tusindvis af afghanske børn.

Dansk Folkehjælp er en landsdækkende, frivillig humanitær organisation, som yder hjælp til udsatte mennesker i Danmark og udlandet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE