cookie-og-privatlivspolitik
Derek Chauvin blev fyret og sigtet for uagtsomt manddrab, efter at han i sidste uge deltog i en brutal anholdelse i Minneapolis, der kostede en sort mand livet. Nu har delstaten Minnesota valgt at skærpe sigtelsen mod den tidligere betjent. (Arkivfoto)
Derek Chauvin blev fyret og sigtet for uagtsomt manddrab, efter at han i sidste uge deltog i en brutal anholdelse i Minneapolis, der kostede en sort mand livet. Nu har delstaten Minnesota valgt at skærpe sigtelsen mod den tidligere betjent. (Arkivfoto)
Foto: Hcso/Reuters

Udland

Delstat sigter betjent for forsætligt drab på George Floyd

Delstaten Minnesota skærper drabssigtelse og tilføjer sigtelser mod yderligere tre betjente for medvirken.
03. juni 2020 kl. 20:50 Af Ritzau

Annonce

Anklagemyndigheden i delstaten Minnesota skærper sigtelsen mod den politibetjent, der stod bag en brutal anholdelse, som i sidste uge kostede den 46-årige sort mand George Floyd livet i Minneapolis.

I stedet for uagtsomt manddrab skal betjenten sigtes for forsætligt drab.

Det bekræfter Minnesotas statsanklager, Keith Ellison, onsdag aften dansk tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere onsdag skrev Reuters med henvisning til retsdokumenter, at sigtelsen var blevet skærpet. Det samme gjorde avisen Star Tribune.

De tre øvrige betjente, der også deltog i anholdelsen af George Floyd, er desuden blevet sigtet for medvirken til forsætligt drab, oplyser Ellison.

Ifølge statsanklageren bliver George Floyds død stadig efterforsket, og det vil vare "måneder", før sagen er klar til at komme for en domstol.

Politibetjenten Derek Chauvin blev anholdt fredag og i første omgang sigtet for uagtsomt manddrab.

Det skete, efter at George Floyd mistede livet under en anholdelse, der blev optaget på video af vidner.

Under anholdelsen sagde George Floyd adskillige gange, at han ikke kunne trække vejret, uden at Derek Chauvin fjernede sit knæ fra hans hals.

Flere af de øvrige betjente på stedet hjalp med at fastholde George Floyd på jorden.

En obduktion slog siden fast, at George Floyd døde som følge af kvælning og tryk mod ryggen.

Sagen har udløst udbredte demonstrationer i mange amerikanske byer, hvor folk er gået på gaden i protest mod racisme og politivold. Mange steder har demonstrationerne udviklet sig til uroligheder og voldelige sammenstød.

Meldingen om de nye sigtelser kommer, få dage efter at Minnesotas guvernør, Tim Walz, udpegede Keith Ellison til overtage sagen.

George Floyds familie hilser de skærpede sigtelser velkommen.

- Familiens reaktion: Dette er et bittersødt øjeblik. Vi er dybt taknemmelige for, at (Keith Ellison, red.) har ageret beslutsomt og sigtet ALLE betjente, der var involveret i George Floyds død, og skærpet sigtelsen mod Derek Chauvin, skriver familiens advokat, Benjamin Crump, på Twitter.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce