cookie-og-privatlivspolitik
Fotografer og pressefolk omringede det køretøj, som den fremtrædende demokratiforkæmper Agnes Chow satte sig ind i, efter at hun lørdag blev løsladt fra et fængsel i Hongkong.

2

Billeder

Fotografer og pressefolk omringede det køretøj, som den fremtrædende demokratiforkæmper Agnes Chow satte sig ind i, efter at hun lørdag blev løsladt fra et fængsel i Hongkong.
Foto: Vincent Yu/Ritzau Scanpix

Udland

Demokratiforkæmper er løsladt fra fængsel i Hongkong

En af Hongkongs fremtrædende prodemokratiske aktivister er sat på fri fod efter syv måneders indespærring.
12. juni 2021 kl. 04:44 Af Ritzau

Demokratiforkæmperen Agnes Chow er lørdag blevet løsladt fra et fængsel i Hongkong efter at have afsonet næsten syv måneder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 24-årige Agnes Chow blev i december 2020 idømt en fængselsstraf sammen med Joshua Wong, en af de ledende prodemokratiske aktivister i Hongkong.

De blev straffet for i 2019 at have deltaget i ulovlige protester foran politiets hovedkvarter i den tidligere britiske kronkoloni, der siden 1997 har været under Kinas kontrol.

Det skete i forbindelse med store demonstrationer vendt mod regeringen i Hongkong, der har delvist selvstyre.

Annonce

Chow fik en straf på ti måneders fængsel, mens Joshua Wong fik 13,5 måneder. En tredje aktivist, Ivan Lam, fik ved samme lejlighed en straf på syv måneder.

De tre aktivister havde erklæret sig skyldige. Dommeren valgte af den grund at reducere straffen. Joshua Wong og hans to meddømte risikerede op til fem års fængsel ifølge BBC.

- Dagene, der kommer, bliver hårde, men vi vil holde ud, råbte Wong, mens han blev ført ud af retssalen.

Det er uvist, hvorfor Chow er løsladt tre måneder før tid. Hun udtalte sig ifølge Reuters ikke til medier, efter at hun lørdag formiddag lokal tid forlod fængslet og satte sig ind i en bil med venner og medaktivister.

Sammen med Wong og Nathan Law, der siden har fået asyl i Storbritannien, blev Agnes Chow kendt som teenageaktivist i 2014. De tre indtog ledende roller i den såkaldte paraplybevægelse, der krævede almindelig valgret for alle i Hongkong og andre demokratiske reformer.

Annonce

Wong og Chow var i 2016 med til at stifte partiet Demosisto, men få timer efter, at det kinesiske styre i sommeren 2020 fik gennemtrumfet en ny og vidtgående sikkerhedslov for Hongkong, besluttede de at opløse partiet.

Det skete af frygt for, at myndighederne med den nye lov kunne dømme personerne bag Demosisto.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE