cookie-og-privatlivspolitik
USA's præsident, Donald Trump, og Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, mødtes senest i april i Washington. I juni vil de fortsætte deres samarbejde med et møde i Sydkorea.
USA's præsident, Donald Trump, og Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, mødtes senest i april i Washington. I juni vil de fortsætte deres samarbejde med et møde i Sydkorea.
Foto: Nicholas Kamm/Ritzau Scanpix

Udland

Donald Trump vil drøfte atomafrustning med Sydkorea i juni

USA's og Sydkoreas ledere skal diskutere, hvordan de fremadrettet kan sikre en atomafrustning af Nordkorea.
16. maj 2019 kl. 02:25

Annonce

USA's præsident, Donald Trump, skal mødes med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, i slutningen af juni.

Det oplyser Det Hvide Hus i en meddelelse.

Trump vil besøge Sydkorea som en del af sin planlagte rejse i regionen i juni, hvor han vil deltage i et G20-topmøde i Japan den 28. til 29. juni.

De to ledere "vil fortsætte deres tætte samarbejde for at opnå en endelig og fuldstændig atomafrustning" af Den Koreanske Halvø, hedder det i meddelelsen.

Trump og Moon vil også diskutere "måder at styrke" alliancen mellem USA og Sydkorea på.

Spændingerne mellem USA og Nordkorea er tiltaget, siden et topmøde mellem Trump og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, i februar endte uden resultat.

Kim Jong-un ville ikke give indrømmelser i forhold til Nordkoreas atomvåbenprogram. Til gengæld fik han ikke Trump til at lempe de sanktioner, som USA og FN opretholder mod regimet.

Nordkorea har de seneste uger testet flere missiler. Det er første gang, siden november 2017.

Sydkoreas præsident sagde i sidste uge, at Nordkoreas missilaffyringer højst sandsynligt har til formål at sende et signal om utilfredshed til USA.

Trump har omvendt bagatelliseret situationen. I et interview med Politico i sidste uge kaldte han affyringerne for "meget almindelige". Derudover understregede han, at han ikke anså dem for et "brud på tilliden".

Sydkoreas præsident besøgte senest præsident Trump i Det Hvide Hus i april. Her anbefalede han på det kraftigste til et tredje topmøde mellem Kim Jong-un og Trump.

I sidste uge annoncerede USA, at amerikanske myndigheder havde beslaglagt et nordkoreansk fragtskib.

Ifølge de amerikanske myndigheder skal skibet være blevet anvendt til at transportere kul i strid med sanktionerne mod Nordkorea.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce