cookie-og-privatlivspolitik
Billeder af det stjålne fly over Seattle taget af lokale.
Billeder af det stjålne fly over Seattle taget af lokale.
Foto: Social Media/Reuters

Udland

Dramatisk flytyveri i USA ender i styrt

En flymekaniker stjal lørdag morgen dansk tid et fly i Seattle og styrtede efterfølgende fulgt af jagerfly.
11. august 2018 kl. 06:55

Annonce

En ansat i et flyselskab stjal lørdag morgen dansk tid et fly fra Alaska Airlines i den store lufthavn i byen Seattle på USA's vestkyst. Flyet er efterfølgende styrtet ned på Ketron Island syd for Seattle.

Der var ingen passagerer på flyet, skriver Alaska Airlines på det sociale medie Twitter.

- Vi har bekræftet, at et Horizon Air Q400, der lettede uden tilladelse fra Sea-TAC omkring klokken otte, er styrtet nær Ketron Island i Pierce County.

Flyet er af typen Bombardier Q400, et mindre propelfly med plads til små 80 passagerer. Flyet tilhører selskabet Horizon Airlines, der er ejet af Alaska Airlines.

Videoer viser, hvordan to jagerfly fulgte det kaprede passagerfly, der lavede stuntlignende manøvrer og på et tidspunkt fløj på hovedet.

De lokale politimyndigheder har efterfølgende skrevet, at flyet blev fulgt af to F15-kampfly, da det styrtede. Politiet skriver, at flere brag hørt af lokale var jagerflyene, der brød lydmuren.

- Stunts i luften eller manglende evne til at flyve udløste styrtet på øen, skriver Pierce County Sheriff's Office på Twitter.

Seattle Times skriver, at man på livetransmissionen fra kontroltårnet kunne høre flyledere tale roligt med en mand.

Den lokale tv-station King 5 afspillede på sin livetransmission samtaler mellem kontroltårnet og flyet. Samtalen var rolig og udramatisk.

Pierce County Sheriff's Office, der er politimyndighed i området syd for Seattle, skrev ifølge AP i første omgang, at der var tale om en flymekaniker. Det er senere blevet rettet til, at man formoder, at manden var ansat i en funktion, hvor han fra jorden blandt andet dirigerede fly til og fra deres gate.

Efterfølgende skriver sherifkontoret, at der ikke er tale om et forsøg på terror. Der er tale om en 29-årig mand, der formodes at have været selvmordstruet. Han menes at være omkommet i styrtet.

- Blev fortalt at to F15 var på stedet inden for minutter af tyveriet af flyet. Piloter holdt flyet væk fra farlige steder og holdt folk på jorden sikre. Tak til luftvåbnet.

- De indrømmer det nok ikke før om et par dage, men det er sandt, skriver Pierce County Sheriff's Office.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce