cookie-og-privatlivspolitik
EMA vil ikke indføre et effektivitetsmål på 50 procent for coronavacciner, siger deres vaccinedirektør torsdag. (Arkivfoto)
EMA vil ikke indføre et effektivitetsmål på 50 procent for coronavacciner, siger deres vaccinedirektør torsdag. (Arkivfoto)
Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Udland

EMA tøver med at dumpe CureVac-vaccine trods misset mål

Det Europæiske Lægemiddelagentur afviser at indføre et effektivitetsmål på 50 procent for coronavacciner.
17. juni 2021 kl. 17:16 Af Ritzau

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) siger torsdag, at det ikke vil indføre et effektivitetsmål på 50 procent for coronavacciner.

Udmeldingen kommer, efter at det onsdag det blev offentliggjort, at CureVac-vaccinen er 47 procent effektiv. Dermed levede effektiviteten ikke op til de statistiske succeskriterier.

EMA tilføjer, at der er behov for at indsamle mere data, så man kan vurdere fordele og ulemper ved vaccinen.

- Vi skal indsamle den endelige data fra det kliniske forsøg og have en god analyse af resultaterne fra forskellige regioner, aldersgrupper og i forhold til de forskellige varianter, siger Marco Cavaleri, der er EMA's direktør for vacciner.

- Så jeg synes, at det er for tidligt at komme ind på, hvad det betyder. Vi har altid følt, at det var svært at definere et klart mål, siger han.

Annonce

Det tyske biotekselskab CureVac er ved at afslutte de afgørende studier med vaccinen og har endnu ikke ansøgt om at få den godkendt.

- Selv om vi havde håbet på et bedre foreløbigt udfald, så er det udfordrende at dokumentere en høj effektivitet blandt denne hidtil usete brede mangfoldighed af varianter, udtalte CureVacs administrerende direktør, Frans-Werner Hass, i en pressemeddelelse.

- Idet vi fortsætter mod den endelige analyse med yderligere mindst 80 tilfælde, kan den samlede vaccineeffektivitet ændre sig, tilføjede han.

Vaccinen er blevet testet for mindst 13 varianter af coronavirus. 134 positive test er blevet undersøgt i analysen. Af dem viste 124 sig at være en af varianterne.

Kun ét af tilfældene var det originale coronavirus.

Annonce

CureVac har en ordre på op til 405 millioner doser, der efter planen skal fordeles mellem EU-lande.

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har dog sagt, at den danske vaccinationskalender næppe vil blive påvirket af CureVac-resultaterne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE