cookie-og-privatlivspolitik
Premierminister Boris Johnsons kontor, siger, at den britiske regeringschef havde et konstruktivt møde med EU's Jean-Claude Juncker.
Premierminister Boris Johnsons kontor, siger, at den britiske regeringschef havde et konstruktivt møde med EU's Jean-Claude Juncker.
Foto: Yves Herman/Reuters

Udland

EU forlanger konkrete brexitforslag fra stædig Johnson

Jean-Claude Juncker siger, at Storbritannien må fremsætte forslag om, hvordan bagstopperen kan erstattes.
16. september 2019 kl. 14:54 Af Ritzau

Annonce

Den britiske premierminister Boris Johnsons kontor siger mandag, at den britiske regeringschef har haft et konstruktivt møde med EU's kommissionsformand, Jean-Claude Juncker.

Samtidig understreger Juncker, at Storbritannien må fremsætte konkrete forslag om, hvordan den såkaldte bagstopper kan erstattes.

- Forhandlingerne vil blive intensiveret, og møder vil snart blive holdt dagligt, lyder det fra den britiske premierminister.

Johnson har hidtil stædigt fastholdt, at han udelukker en udsættelse af brexit. Det løfte har han gentaget mandag.

Storbritannien står til at forlade EU den 31. oktober. Johnson har sagt, at briterne træder ud af det europæiske fællesskab den dato - uanset om man til den tid har en skilsmisseaftale på plads.

Nyhedsbureauet AP skriver, at der ikke kom konkrete brexitforslag på bordet ved mandagens forhandlingsmøde i Luxembourg.

- EU-Kommissionen forbliver åben over for drøftelser med Storbritannien i bestræbelserne på at finde en løsning på det nuværende dødvande.

- Den opfordrer premierminister Boris Johnson til at fremsætte holdbare løsningsforslag, hedder det i en erklæring fra Junckers kontor.

Johnson siger, at han vil finde en måde, hvorpå han kan undgå at følge en ordre fra et flertal i det britiske parlament om at udsætte brexit for at undgå en udtræden af EU uden en aftale.

Han insisterer på, at den såkaldte bagstopper fjernes fra en aftale med EU. Han siger, at det er den eneste måde, hvorpå en aftale er mulig.

Bagstopperen udelukker ifølge Johnson en brexitaftale med EU, da den vil binde Storbritannien eller Nordirland til EU's regelsæt.

Bagstopperen er en del af den aftale, som den tidligere premierminister Theresa May fik forhandlet på plads med EU. Den skal sikre, at der ikke kommer en fysisk grænse mellem Irland og Nordirland, ved at holde Storbritannien i toldunionen indtil en løsning er fundet.

Theresa Mays aftale er trods tre forsøg ikke blevet stemt igennem i det britiske parlament.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce