cookie-og-privatlivspolitik
Borgere fra 14 tredjelande vil fra 1. juli igen kunne rejse ind i EU - hvis de ellers har de nødvendige tilladelelser. EU-landene er enige om at løfte restriktioner indført på grund af coronavirus.
Borgere fra 14 tredjelande vil fra 1. juli igen kunne rejse ind i EU - hvis de ellers har de nødvendige tilladelelser. EU-landene er enige om at løfte restriktioner indført på grund af coronavirus.
Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters

Udland

EU-lande vil onsdag åbne grænser for turister fra 14 lande

USA er ikke med på en liste over "sikre" lande, hvor turister kan indrejse til Europa fra.
30. juni 2020 kl. 16:02 Af Ritzau

Annonce

EU-landene er enige om igen at tillade turister og forretningsrejsende fra en række tredjelande at rejse ind i EU fra onsdag 1. juli.

På listen er Algeriet, Australien, Canada, Georgien, Japan, Montenegro, Marokko, New Zealand, Rwanda, Serbien, Sydkorea, Thailand, Tunesien og Uruguay.

Fra nogle af de ovenstående lande kræves forudgående ansøgning om visum - fra andre ikke.

Kina kan komme på listen, hvis landet tillader indrejsende fra EU.

Listen vil blive revideret hver anden uge. Der forventes en løbende tilføjelse af lande. Men der kan også genindføres rejseforbud eller delvise restriktioner for lande, hvis pandemien blusser op igen i et land.

Listen er formelt en anbefaling. Et EU-land er med vedtagelsen således ikke pålagt at åbne grænsen for borgere fra disse tredjelande.

Men EU-landene er altså blevet enige om at gøre det, og mange indre grænser er allerede genåbnet efter pandemien.

Listen vedligeholdes ud fra en række vedtagne kriterier. Antallet af coronasyge per 100.000 borgere skal være under eller på højde med gennemsnittet i EU.

Desuden skal udbredelsen af virus i tredjelandet være stabil eller på vej ned. EU-landene vil også tage højde for, hvor meget der testes i landet, og andre tilgængelige informationer.

Onsdag holdes et møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor justitsminister Nick Hækkerup (S) samt udenrigsminister Jeppe Kofod (S) deltager.

Emnet for mødet er en "orientering om grænserestriktioner og rejsevejledning".

Michael Svane, branchedirektør i Dansk Industri med luftfart som ansvarsområde, fremhæver særligt fire lande, der er vigtige at åbne for: Sydkorea, Japan, Canada og Australien.

Derudover, siger han, vil det være positivt, hvis det lykkes at åbne for indrejse fra Kina.

- Når jeg tager de her lande med, er det jo, fordi det er lande, der spiller en stor og afgørende rolle i dansk erhvervsliv. Vi åbner os langsomt i Europa, og det er vigtigt også at få det globale ben med, siger Michael Svane.

Udenrigsministeriet har tirsdag ikke mulighed for at kommentere, hvordan man forholder sig til listen. Det kan tidligst ske onsdag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce