cookie-og-privatlivspolitik
En tidligere højtstående embedsmand i Saudi Arabiens efterretningstjeneste beskylder landets kronprins, Mohammed bin Salman, for at have sendt en henrettelsesgruppe efter ham i 2018.
En tidligere højtstående embedsmand i Saudi Arabiens efterretningstjeneste beskylder landets kronprins, Mohammed bin Salman, for at have sendt en henrettelsesgruppe efter ham i 2018.
Foto: Pool New/Reuters

Udland

Eks-embedsmand sagsøger Saudi-kronprins for drabsforsøg i 2018

En tidligere saudiarabisk embedsmand beskylder landets kronprins for at sende en henrettelsesgruppe efter ham.
07. august 2020 kl. 05:02 Af Ritzau

Annonce

En tidligere højtstående embedsmand i Saudi Arabiens efterretningstjeneste beskylder landets kronprins, Mohammed bin Salman, for at have forsøgt at dræbe ham i 2018.

Det fremgår af et sagsanlæg, som den tidligere embedsmand Saad al-Jabri torsdag afleverede ved en domstol i Washington D.C, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Episoden skulle være fundet sted, få uger efter at den systemkritiske journalist Jamal Khashoggi blev dræbt i Tyrkiet.

Saad al-Jabri hævder, at kronprinsen skulle have sendt en henrettelsesgruppe til Canada, hvor han er i eksil, for at dræbe og partere ham, men at det lykkedes canadiske myndigheder at forpurre planerne.

- For at opfylde sine morderiske lyster har anklagede bin Salman personligt orkestreret et forsøg på drab af Dr. Saad. Et forsøg, der stadig er i gang den dag i dag, hævder Saad al-Jabri i anklagen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Personer med kendskab til situationen fortalt tidligere på året til Reuters, at Jabri har adgang til dokumenter indeholdende følsomt materiale, som den saudiske kronprins frygter kan være kompromitterende.

Den Saudi Arabiske regerings officielle mediekontor har ifølge Reuters ikke svaret på en henvendelse om en kommentar vedrørende sagsanlægget.

Det samme gælder Saudi Arabiens ambassade i Ottawa i Canada.

I sagsanlægget står der også, at henrettelsesgruppen bestod af medlemmer tæt på Mohammed bin Salman, og at gruppen går under navnet "Tiger Squad".

Der står videre, at gruppen skulle have medbragt to tasker med retsmedicinsk udstyr, ligesom et af medlemmerne angiveligt vidste, hvordan man rydder op på et gerningssted.

Saudi Arabiens kronprins kom under international kritik efter drabet på Jamal Khashoggi i 2018.

Den amerikanske efterretningstjeneste CIA har i en rapport konstateret, at det var kronprinsen, som gav ordre til at slå den systemkritiske journalist ihjel.

Mohammed bin Salman har nægtet at have beordret drabet på Khashoggi, men har han tidligere sagt, at han bærer "det fulde ansvar" som den de facto-leder af Saudi Arabien.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce