cookie-og-privatlivspolitik
USA kan få en vaccine godkendt i efteråret og efterfølgende vaccinere alle amerikanere senest i april 2021, siger vicestabschef i det amerikanske sundhedsministerium. I forvejen har myndigheder både Rusland og Kina hastegodkendt en vaccine. Her ses den kinesiske coronavaccine.
USA kan få en vaccine godkendt i efteråret og efterfølgende vaccinere alle amerikanere senest i april 2021, siger vicestabschef i det amerikanske sundhedsministerium. I forvejen har myndigheder både Rusland og Kina hastegodkendt en vaccine. Her ses den kinesiske coronavaccine.
Foto: Tingshu Wang/Reuters

Udland

Embedsmand: Alle i USA kan nok få vaccine inden april

Vicestabschef i USA's sundhedsministerium forventer, at alle amerikanere kan være coronavaccineret i foråret.
16. september 2020 kl. 17:19 Af Ritzau

Annonce

Det vil formentlig være muligt at vaccinere alle amerikanere mod coronavirus senest i april næste år.

Det siger vicestabschef Paul Mango i USA's sundhedsministerium ifølge Bloomberg.

Han forventer ifølge nyhedsbureauet, at USA formentlig vil godkende en eller flere vacciner i november eller december, muligvis allerede i oktober.

Sundhedsmyndighederne har ifølge vicestabschefen allerede bestilt tilstrækkeligt med doser af vaccine til at vaccinere alle amerikanere.

Med den nuværende udvikling inden for test forventer Paul Mango, at vaccinationerne kan være gennemført inden udgangen af første kvartal næste år.

Når først vaccinen er godkendt, er USA's regering klar til at begynde at sende de første doser coronavaccine ud i landet inden for et døgn.

Et begrænset antal doser kan muligvis være ude i de enkelte stater omkring årsskiftet.

Det fremgår af en distributionsplan fra regeringen. Den blev delt ud på et pressemøde onsdag, hvor embedsmænd fra USA's sundhedsministerium og forsvarsministerium deltog.

- Et begrænset antal covid-19 vaccinedoser kan være tilgængelige fra begyndelsen af november 2020, hvis en covid-19 vaccine tillades eller godkendes af FDA (lægemiddelstyrelsen, red.) inden da, lyder det.

Betydeligt flere vacciner kan blive sendt ud til læger og sundhedsmyndigheder i 2021, fremgår det af planen.

På onsdagens pressemøde fremgik det, at vaccinerne vil være gratis for patienterne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

USA's præsident, Donald Trump, sagde i et interview på amerikansk tv tirsdag, at han mener, at en amerikansk vaccine mod coronavirus formentlig kan være klar om tre-fire uger.

Trumps udtalelse kommer syv uger før præsidentvalget, hvor amerikanerne skal vælge mellem Trump og demokraten Joe Biden som præsident de næste fire år.

I modsætning til Trumps udtalelser har sundhedseksperter i toppen af den amerikanske regering vurderet, at det først vil være muligt at distribuere en coronavaccine næste år.

Den amerikanske præsident har tidligere udtalt, at man bestræber sig på at have en vaccine klar inden præsidentvalget 3. november.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce