cookie-og-privatlivspolitik
England lukker for alvor op efter lang coronanedlukning. Deltagere danser under en koncert på Kaleidoscope Festival, der blev holdt i weekenden i Alexandra Palace Park i London. I næste uger lukkes der op for de europæiske og amerikanske turister.
England lukker for alvor op efter lang coronanedlukning. Deltagere danser under en koncert på Kaleidoscope Festival, der blev holdt i weekenden i Alexandra Palace Park i London. I næste uger lukkes der op for de europæiske og amerikanske turister.
Foto: Justin Tallis/Ritzau Scanpix

Udland

England lukker i næste uge op for fuldt vaccinerede turister

Transportminister siger, karantæne ikke behøves for europæere og amerikanere, hvis de er færdigvaccineret.
28. juli 2021 kl. 15:50 Af Ritzau

Fuldt vaccinerede mod covid-19 fra EU og USA vil fra på mandag kunne rejse ind i England, uden at de behøver at gå i karantæne.

Det oplyser transportminister Grant Shapps. Eneste undtagelse er Frankrig. Her vil der blive lavet særskilte regler.

- Vi hjælper folk, der bor i USA og de europæiske lande, med at blive genforenet med deres familier og venner, skriver Shapps på Twitter.

Han siger, at de nye regler gælder dem, der har modtaget en vaccine, som er accepteret i Europa og USA.

Men man skal tage en test, inden man rejser ind. Og der skal tages en PCR-test to dage efter ankomsten til England.

Annonce

Indtil nu har kun de, der er vaccineret i Storbritannien, kunnet undgå at komme i karantæne, hvis de vender tilbage fra risikolande.

Det er uvist, om de øvrige dele af Storbritannien - Skotland, Wales og Nordirland - vil følge det engelske eksempel og åbne for turister fra EU og USA.

De britiske turisterhverv, der hvert år omsætter for mange milliarder pund, har presset hårdt på for at få de europæiske og amerikanske turister tilbage.

- Det er især godt nyt for flyselskaberne, som har brug for at få fyldt deres sæder op hen over Atlanterhavet, siger en rådgiver for turistbranchen, Paul Charles, til BBC.

- Nyheden vil fremme millioner af ekstra besøgende i Storbritannien på et tidspunkt, hvor branchen i alvorlig grad behøver dem, føjer han til.

Annonce

I begyndelsen af sidste uge sagde England farvel til stort set alle restriktioner, der blev indført som modsvar på pandemien. Det gjaldt blandt andet krav om mundbind, afstand og hjemmearbejde.

Eksperter og oppositionspolitikere advarede i den forbindelse om, at antallet af nye smittetilfælde ville eksplodere til over 100.000 smittede om dagen.

Men til eksperternes overraskelse er antallet af dagligt smittede faldet de seneste syv dage ifølge AFP.

Den seneste opgørelse for et døgn viser 23.511 nye smittede, mens der samme tid for en uge siden blev registreret over det dobbelte antal.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE