cookie-og-privatlivspolitik
Luftfartsselskabet British Airways kalder en ny testordning, der har til hensigt at afkorte tilrejsendes karantæneperiode, "et vigtigt skridt i den rigtige retning". (Arkivfoto)
Luftfartsselskabet British Airways kalder en ny testordning, der har til hensigt at afkorte tilrejsendes karantæneperiode, "et vigtigt skridt i den rigtige retning". (Arkivfoto)
Foto: Toby Melville/Reuters

Udland

England vil forkorte karantænen for tilrejsende med test

Tilrejsende til England må bryde selvisolation, hvis de kan fremvise en negativ test efter blot fem dage.
24. november 2020 kl. 03:44 Af Ritzau

Annonce

England vil indføre et nyt system fra 15. december, der vil bruge coronatest til at forkorte karantæneperioden for tilrejsende.

Det oplyser regeringen i en erklæring natten til tirsdag.

Det nye system vil tillade passagerer fra højrisikolande at tage en test efter fem dages selvisolation og blive undtaget fra yderligere karantæne, hvis testen er negativ.

Flyselskaber og andre virksomheder i rejse- og turistindustrien har efterspurgt en sådan ordning i månedsvis, efter at branchen er blevet tvunget i knæ af restriktioner og en 14 dages karantæneregel, der har afskrækket mange fra at rejse.

- Dette skridt vil give passagerer en tryghed i at booke internationale rejser vel vidende, at de kan vende hjem og isolere i en kortere periode, hvis de har modtaget et negativt prøvesvar, oplyser regeringen.

Den nye ordning vil være tilgængelig for alle passagerer, der ankommer fra lande, der ikke er på regeringens liste over sikre lande. Det gælder blandt andet Frankrig, Italien, Spanien og en række andre populære destinationer blandt britiske turister.

- Med denne meddelelse er der nu lys for enden af tunnelen. Ikke kun for flyselskaber og britisk luftfart, men for forbrugere, der ønsker at rejse væk til jul og senere, siger Tim Alderslade, der er administrerende direktør for brancheorganisationen Airlines UK.

Folk, der rejser til England med fly, færge eller tog fra 15. december, og som ønsker at bruge ordningen, skal selv booke en tid til en test hos en privat udbyder fra en regeringsgodkendt liste.

De skal også selv betale for testen.

Dem, der ikke ønsker at tage en test, skal fortsat i karantæne i 14 dage.

Luftfartsselskabet British Airways kalder den nye ordning "et vigtigt skridt i den rigtige retning".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce