cookie-og-privatlivspolitik
Der er konstateret smitte med coronavirus om bord på krydstogtskibet "Celebrity Millennium". Her ses skibet i august 2013 i den amerikanske delstat Alaska.
Der er konstateret smitte med coronavirus om bord på krydstogtskibet "Celebrity Millennium". Her ses skibet i august 2013 i den amerikanske delstat Alaska.
Foto: Hall Anderson/Ritzau Scanpix

Udland

Et af de første krydstogter efter pandemien er ramt af smitte

Personale om bord på krydstogtskibet "Celebrity Millennium" er i færd med kontaktsporing efter smittetilfælde.
11. juni 2021 kl. 02:26 Af Ritzau

To gæster om bord på et af de allerførste krydstogtskibe i Nordamerika, siden coronapandemien brød ud, er torsdag blevet testet positive for covid-19.

Det oplyser krydstogtselskabet Royal Caribbean i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

Selskabet oplyser videre, at alle passagerer og besætningsmedlemmer om bord på skibet var blevet vaccineret forud for rejsen.

- To gæster, som delte en kahyt om bord på "Celebrity Millennium", er testet positive for covid-19, skriver Royal Caribbean.

- Personerne er asymptomatiske og er i øjeblikket i isolation, tilføjes det.

Annonce

De to gæster bliver overvåget af lægepersonale om bord på skibet, ligesom at personale er i færd med at opspore eventuelle kontakter til de to.

Enhver, som har været i tæt kontakt med de smittede, vil blive testet, oplyser Royal Caribbean ifølge nyhedsbureauet Reuters.

"Celebrity Millennium" var et af de første krydstogtskibe i Nordamerika, der i sidste uge genoptog sejladsen efter at have ligget stille i mere end et år.

Det skete, efter at Royal Caribbean havde opfyldt en række krav fra USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC). Herunder krav om en færdigvaccineret besætning og dokumentation for vaccination af alle gæster over 16 år.

Krydstogtoperatører er blandt de sidste brancher i Nordamerika, der vender tilbage til en drift, som den var før pandemien.

Annonce

Sidste år, da pandemien brød ud, blev en række krydstogtskibe arnesteder for coronavirusset.

"Celebrity Millennium" har ifølge AFP omkring 600 passagerer og 650 besætningsmedlemmer om bord. Skibet sejlede lørdag ud fra den caribiske ø St. Maarten på en syv dage lang tur med stop ved Barbados, Aruba og Curacao.

I Nordamerika blev krydstogtsejladser sidste år indstillet i midten marts, da CDC udstedte et forbud for at forsøge at forhindre spredningen af virusset.

På det tidspunkt havde flere krydstogtskibe haft dødelige smitteudbrud om bord.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE