cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Europæiske lande optrapper patruljering ved moskéer

Storbritannien har tilbudt at bistå New Zealand med efterforskning. Samtidig øger lande sikkerhed ved moskéer.
15. marts 2019 kl. 11:41

Annonce

Storbritanniens antiterrorpoliti er parat til at assistere myndighederne i New Zealand med efterforskningen af skudmassakrer ved to moskéer i Christchurch fredag. Mindst 49 mennesker blev dræbt.

De britiske myndigheder meddeler samtidig, at politiet optrapper patruljeringer i Storbritannien i områder nær moskéer, og at der er blevet tilbudt særlig rådgivning til alle trossamfund om mulige sikkerhedsforanstaltninger.

Den britiske premierminister, Theresa May, skriver på Twitter: "På vegne af Storbritannien udtrykker jeg min dybeste medfølelse med New Zealands befolkning efter det frygtelige terrorangreb i Christchurch".

Dronning Elizabeth, som er statsoverhoved i New Zealand, udtrykker dyb bedrøvelse over skudangrebene og sender sine kondolencer til ofrenes familier og venner.

I Frankrig er sikkerhedsforanstaltninger ved moskéer og andre religiøse bygninger også blevet skærpet efter angrebene i New Zealand.

Den franske indenrigsminister, Christophe Castaner, tweetede fredag formiddag, at han har givet ordre til flere patruljer og forstærket overvågning.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, fordømmer angrebene, som han kalder en "odiøs forbrydelse".

Frankrig er hjem for Europas største muslimske samfund.

I USA kalder Det Hvide Hus angrebene i Christchurch for "onde hadforbrydelser". Præsident Donald Trump siger, at USA står bag New Zealand efter "frygtelig massakre" i moskéer.

Spaniens premierminister, Pedro Sanchez, er chokeret over de "frygtelige angreb", og han fordømmer volden og "manglen på fornuft hos fanatikere og ekstremister".

Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, siger, at "den brutale forbrydelse" ryster folk fra alle verdens religiøse samfund.

- Hvis folk bliver slået ihjel udelukkende på grund af deres religion, så er det et angreb på os alle, siger Maas.

I Rom siger pave Frans, at "alle newzealændere og i særdeleshed det muslimske samfund i landet har hans dybfølte sympati".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce