cookie-og-privatlivspolitik
FN's generalsekretær, António Guterres, opfordrer regeringer rundtom i verden til at gøre mere for at beskytte kvinder mod vold i hjemmet under coronavirus-lockdown.
FN's generalsekretær, António Guterres, opfordrer regeringer rundtom i verden til at gøre mere for at beskytte kvinder mod vold i hjemmet under coronavirus-lockdown.
Foto: Loey Felipe/Ritzau Scanpix

Udland

FN-chef opfordrer til beskyttelse af kvinder under lockdown

På verdensplan er der sket en markant stigning i vold mod kvinder i hjemmet de seneste uger, siger FN-chef.
06. april 2020 kl. 04:10 Af Ritzau

Annonce

FN's generalsekretær opfordrer regeringer over alt i verden til at beskytte kvinder som en del af deres reaktion på den dødbringende coronaviruspandemi.

- Vold er ikke begrænset til slagmarken.

- For mange kvinder og piger lurer truslen der, hvor de ellers burde være sikrest. I deres egne hjem, siger António Guterres i en video frigivet med undertekster på flere sprog.

- I løbet af de seneste uger, efterhånden som det økonomiske og sociale pres er vokset, har vi set en rædselsvækkende stigning i vold i hjemmet på globalt plan, siger Guterres.

- Jeg opfodrer alle regeringer til at tage forebyggende skridt og sikre, at vold mod kvinder i hjemmet bliver en central del af deres nationale handlingsplaner for Covid-19.

Generalsekretæren opfordrer regeringer til at oprette advarselssystemer på apoteker og i dagligvarebutikker, således at "kvinderne kan bede om hjælp, uden at deres misbrugere ved det".

António Guterres gentager samtidig sin opfordring til en global våbenhvile.

En global våbenhvile skal beskytte sårbare civile i konfliktzoner fra de problemer, som coronavirus fører med sig.

Eksperter og diplomater forudser, at pandemien kan skabe kaos i konfliktlande, da landene ofte er meget fattige og har skrøbelige sundhedssystemer.

Især sårbare i konfliktzoner risikerer at blive hårdt ramt, har António Guterres tidligere udtalt.

- Virusset er ligeglad med nationalitet, etnicitet eller tro. Det angriber alle ubarmhjertigt. Imens raser væbnede konflikter rundtom i verden.

- De mest sårbare - kvinder og børn, personer med handicap, de marginaliserede og folk på flugt - betaler den højeste pris. De har også størst risiko for at lide de største tab fra Covid-19, sagde Guterres i slutningen af marts.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce