cookie-og-privatlivspolitik
Intet tyder på en nedtrapning af de seneste dages konflikt mellem Israel og det palæstinensiske selvstyre på Gazastriben. Senest lørdag morgen har en familie på ti mistet livet under israelsk luftangreb mod Gazastriben.
Intet tyder på en nedtrapning af de seneste dages konflikt mellem Israel og det palæstinensiske selvstyre på Gazastriben. Senest lørdag morgen har en familie på ti mistet livet under israelsk luftangreb mod Gazastriben.
Foto: Mohammed Abed/Ritzau Scanpix

Udland

FN opfordrer til øjeblikkelig våbenhvile i Israel og Gaza

Siden mandag er mere end 2000 raketter blevet affyret mod Israel, der har ramt 800 mål i Gazastriben.
15. maj 2021 kl. 06:17 Af Ritzau

FN's generalsekretær, António Guterres, opfordrer til øjeblikkelig våbenhvile mellem Israel og palæstinenserne.

Det skriver avisen Times of Israel.

- Den igangværende militære optrapning har ført til store lidelser og ødelæggelser. Den har krævet mange civile liv, herunder mange børn, siger Guterres ifølge avisen.

- Kampene kan potentielt føre til en ukontrollerbar sikkerheds- og humanitær krise og til yderligere ekstremisme, ikke kun i det besatte palæstinensiske område og i Israel, men i regionen som helhed, lyder det videre.

Guterres siger også, at FN aktivt forsøger at formidle en våbenhvile.

Annonce

På trods af en øget diplomatisk indsats for at etablere en våbenhvile mellem Israel og militante palæstinensere i Gaza er angrebene fortsat natten til lørdag og lørdag morgen, skriver nyhedsbureauet AFP.

Senest har Israel ifølge AFP udført et luftangreb tidligt lørdag morgen, der har kostet en hel familie på ti livet.

Israel udførte også flere luftangreb mod mål i Gaza fredag, mens militante palæstinensere sendte raketter mod Israel.

De seneste tal fra palæstinensiske sundhedsmyndigheder i den Hamas-kontrollerede Gazastribe viser, at mindst 126 er dræbt, herunder 31 børn, og 950 er såret, siden konflikten eskalerede mandag.

Israel har siden da ramt 800 mål i Gaza, herunder et større angreb fredag mod et tunnelnetværk, som Hamas-bevægelsen har gravet ud under boligområder.

Annonce

Mere end 2000 raketter er blevet affyret mod Israel siden mandag. I samme periode har mindst otte mennesker, inklusive en dreng, mistet livet på israelsk side. Mere end 560 er desuden såret.

I løbet af ugen har Israel også måttet håndtere interne sammenstød mellem landets egne borgere. Ekstremistiske jøder og israelske arabere er kollideret i flere byer. Begge grupper er også stødt sammen med israelsk politi.

Israels angreb mod Gaza begyndte mandag som svar på Hamas' og andre palæstinensiske militante gruppers angreb Jerusalem med raketter.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE