cookie-og-privatlivspolitik
Mange børn i Venezuela lider af fejlernæring på grund af landets økonomiske kollaps. Fødevarehjælp fra WFP vil i første omgang komme 185.000 skoleelever til gavn. (Arkivfoto).
Mange børn i Venezuela lider af fejlernæring på grund af landets økonomiske kollaps. Fødevarehjælp fra WFP vil i første omgang komme 185.000 skoleelever til gavn. (Arkivfoto).
Foto: Rodrigo Abd/Ritzau Scanpix

Udland

FN-organisation vil levere mad til skoleelever i Venezuela

FN-organisation vil forsyne skoler i Venezuela med fødevarer. Landet befinder sig i en dyb økonomisk krise.
19. april 2021 kl. 23:58 Af Ritzau

FN's Fødevareprogram (WFP) har indgået aftale om at forsyne skoler i Venezuela med fødevarer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

WFP-direktør David Beasley er i disse dage i Venezuela, hvor han skal mødes med præsident Nicolas Maduro og andre officielle personer.

Den humanitære FN-organisation, som i 2020 modtog Nobels fredspris, yder fødevareassistance til folk, der er påvirket af konflikter og katastrofer.

Fødevarehjælpen fra WPF vil indledningsvist komme 185.000 skolelever til gavn. Ved udgangen af skoleåret 2022-23 er det målsætningen, at programmet skal udvides til omkring 1,5 millioner elever.

Annonce

Det oplyser WFP i en meddelelse.

- Dette er første skridt mod en række ambitiøse projekter, som vil sikre fødevarehjælp til hele Venezuelas befolkning, siger præsident Maduro i en tv-tale om aftalen med WFP.

Mange børn i det engang så velstående land lider ifølge Reuters af fejlernæring. Flere hjælpeorganisationer har i lang tid lagt pres på Maduros regering for at tillade WFP at distribuere fødevarer.

Venezuela har i længere tid befundet sig i en økonomisk og politisk krise.

Landets økonomi er ramt af en tårnhøj inflation, og mangel på basisvarer som fødevarer og medicin samt hyppige strømudfald skaber utilfredshed i store dele af befolkningen og har skabt en humanitær krise.

Annonce

Over fem millioner venezuelanere har ifølge det britiske medie BBC forladt landet de seneste år i håb om en bedre tilværelse.

Præsident Maduros regering og oppositionen i det sydamerikanske land er involveret i en hård kamp om magten.

Politiske modstandere af Maduro er blevet udelukket fra at stille op til valg. Nogle er desuden blevet anholdt, og andre er gået i eksil.

FN har beskyldt den socialistiske regering for bevidst at forsøge at indgyde frygt i befolkningen for at bevare magten, skriver BBC.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE