cookie-og-privatlivspolitik
New Zealands premierminister, Jacinda Ardern (til venstre), og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron (til højre), side om side i Paris forud for onsdagens topmøde om deling af voldeligt og ekstremistisk indhold online.
New Zealands premierminister, Jacinda Ardern (til venstre), og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron (til højre), side om side i Paris forud for onsdagens topmøde om deling af voldeligt og ekstremistisk indhold online.
Foto: Alain Jocard/Ritzau Scanpix

Udland

Facebook strammer Live-regler efter angreb i Christchurch

Onsdag mødes blandt andre Frankrigs præsident og New Zealands premierminister for at diskutere onlinevold.
15. maj 2019 kl. 14:10 Af /ritzau/Reuters

Annonce

Facebook vil stramme sine regler for funktionen Facebook Live, hvor brugere kan vise videoindhold direkte på det sociale medie.

Det oplyser Facebook i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer, før en række verdensledere onsdag mødes i Paris for at diskutere deling af voldeligt og ekstremistisk indhold på sociale medier.

Blandt de deltagende er Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og New Zealands premierminister, Jacinda Ardern.

Sidstnævnte er gået hårdt ind i kampen om at dæmme op for onlinevold.

Årsagen er et angreb på to moskéer i den newzealandske by Christchurch. 51 personer blev dræbt i angrebet, som blev delvist transmitteret på Facebook.

- Efter de forfærdelige terrorangreb i New Zealand har vi kigget på, hvad vi kan gøre for at forhindre vores ydelser i at blive brugt til at forårsage skade eller sprede had, siger Facebooks vicepræsident, Guy Rosen.

Han oplyser, at folk fremover vil få forbud mod at benytte sig af Facebook Live i en given periode, hvis de overtræder nogle af Facebooks regler.

- For eksempel vil en person, der deler et link til en udtalelse fra en terrorgruppe uden kontekst, blive blokeret fra at benytte sig af Live i en given periode, lyder det fra Facebooks vicepræsident.

New Zealands premierminister mener, at tiltaget er et skridt i den rigtige retning i forhold til initiativet "Christchurch Call".

- Facebooks beslutning om at lægge begrænsninger på livestreaming er et godt første skridt i forhold til at forhindre, at det bruges som et værktøj af terrorister. Det viser, at "Christchurch Call" virker, siger Jacinda Ardern.

Teknologigiganter som Facebook, Google, Microsoft og Twitter deltager alle i onsdagens topmøde i den franske hovedstad.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce