cookie-og-privatlivspolitik
En video har fanget redningsfolk på det 5642 meter høje bjerg Elbrus i det nordlige Kaukasus, mens de er i gang med at redde 19 bjergbestigere, der er blevet fanget nær toppen under en katastrofal snestorm. Fem fra gruppen omkom på bjerget.

2

Billeder

En video har fanget redningsfolk på det 5642 meter høje bjerg Elbrus i det nordlige Kaukasus, mens de er i gang med at redde 19 bjergbestigere, der er blevet fanget nær toppen under en katastrofal snestorm. Fem fra gruppen omkom på bjerget.
Foto: Russia''s Emergencies Ministry/Reuters

Udland

Fem bjergbestigere dør under snestorm på Europas højeste bjerg

I 20 graders frost og snestorm kom redningsfolk 19 bjergbestigere til undsætning på bjerget Elbrus i Rusland.
24. september 2021 kl. 11:22 Af Ritzau

Fem bjergbestigere er døde på Europas højeste bjerg, Elbrus i Rusland, efter at de blev fanget i en snestorm. Det oplyser det lokale beredskab.

Andre 14 personer, der var en del af gruppen, blev fundet nær bjergets tinde af redningsfolk og reddet i sikkerhed under katastrofale vejrforhold.

Elbrus, der ligger i Kaukasus, er 5642 meter højt. Mont Blanc i Frankrig er noget mindre med 4809 meter.

De russiske bjergbestigere fik under snestormen og 20 graders kulde sendt et nødsignal lige efter klokken 17 lokal tid torsdag, oplyser det lokale beredskabsministerium.

11 af de overlevende blev ført til hospitaler.

Annonce

Den ene af bjergbestigerne brækkede sit ben, da han blev ført ned af bjerget, fortæller lederen for redningsfolkene til nyhedsbureauet Tass.

- Det var sandsynligvis på grund af det, at gruppen mistede tid, og vejret blev katastrofalt værre. De besluttede at splitte sig op i tre grupper: De som gik hurtigt, og de der gik langsommere, fortæller han.

- Da de bevægede sig ned, døde yderligere to i en af grupperne. Men beslutningen om et dele sig op var den rette. Ellers ville der formentlig have været flere ofre, siger han.

Tidligere under opstigningen havde en bjergbestiger følt sig dårligt tilpas, og hun var vendt om sammen med en af de fire guider, der fulgte gruppen.

Hun døde senere "i hans arme", oplyser guidernes organisation ifølge AFP.

Annonce

Guiderne, der ledsagede gruppen, fik frostskader og andre kvæstelser under evakueringen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE