cookie-og-privatlivspolitik

Udland

Finansminister vil ikke tvinges til at betale til eurolande

Kristian Jensen tager pause fra valgkampen for at deltage i drøftelser af et nyt budget til eurozone-lande.
16. maj 2019 kl. 17:49 Af /ritzau/

Annonce

EU's 19 eurolande skal have deres eget budget med midler til værktøjer, der skal sikre, at man undgår økonomiske rutsjeture og gældskriser i fremtiden.

Finansminister Kristian Jensen (V) støtter overordnet op om et sådant budget, men peger på, at der er uenighed om, hvor pengene til budgettet skal komme fra.

- Vi vil sammen med Sverige tydeligt tage afstand fra, at det bliver obligatorisk for ikke-eurolande at betale ind til det her eurozonebudget, siger ministeren forud for et møde i Eurogruppen i Bruxelles.

Han henviser til, at flere EU-ledere i foråret har foreslået, at midlerne til eurozonens kommende budget skal findes i EU's overordnede budget, som Danmark betaler til.

Derfor har finansministeren taget pause fra den danske valgkamp for at deltage i mødet.

- Hvis der ikke er en klar dansk stemme, så risikerer vi, at der bliver truffet en beslutning, der forpligter Danmark til at betale ind til et eurozonebudget, selv om vi ikke er et eurozoneland, siger Kristian Jensen.

Et særskilt budget til eurogruppen med midler til at støtte økonomisk trængte eurolande for at sikre stabilitet er en mærkesag for Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og var en del af hans valgkamp i 2017.

Efter mødet i eurogruppen torsdag skal budgettets finansiering drøftes på et topmøde mellem EU's stats- og regeringschefer i juni.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BALTHAZAR RODRIGUE NZOMONO-BALENDA

Sælg Grønland Nu, For Fanden! 21. august 2019 kl. 18.04

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

Annonce