cookie-og-privatlivspolitik
Ron DeSantis blev tirsdag taget i ed som Floridas guvernør. Fredag benåde han sammen med kabinetmedlemmer fire sorte mænd, der i 1949 blev dømt for voldtægt på en 17-årig pige. (Arkivfoto)
Ron DeSantis blev tirsdag taget i ed som Floridas guvernør. Fredag benåde han sammen med kabinetmedlemmer fire sorte mænd, der i 1949 blev dømt for voldtægt på en 17-årig pige. (Arkivfoto)
Foto: Joe Raedle/Ritzau Scanpix

Udland

Florida benåder fire sorte mænd i sag om voldtægt fra 1949

Floridas nye guvernør valgte som en af sine første gøremål at slette en plet på delstatens kriminalhistorie.
12. januar 2019 kl. 01:44 Af /ritzau/AP

Annonce

Fire sorte mænd blev fredag benådet i en sag om voldtægt på en hvid kvinde i 1949.

Det var Floridas guvernør, Ron DeSantis, der efter et timelangt møde valgte at tildele den posthume benådning til de fire mænd.

Sagen om de fire mænd, der blev kendt under navnet "The Groveland Four", er beskrevet i en bog, og den har været en skamplet på Floridas kriminalhistorie.

En af de fire mænd blev dræbt, inden han formelt blev tiltalt. De øvrige tre mænd blev dømt på baggrund af tvivlsomt bevismateriale.

Pårørende til de fire mænd har over for myndighederne i Florida insisteret på, at der er tungtvejende beviser på, at de er uskyldige, og at den pågældende voldtægt aldrig fandt sted.

Kvinden, der var 17 år på det påståede gerningstidspunkt, var med til fredagens møde med guvernøren.

Hun fastholder stadig, at hun blev voldtaget af de fire mænd.

Uenigheden mellem parterne blev tydelige på fredagens møde. En niece til en af de dømte mænd, vendte sig pludselig mod kvinden.

- Det skete aldrig. I er alle sammen løgnere, lød det fra en oprevet niece.

Tre medlemmer af et kabinet valgte enstemmigt at benåde de fire mænd.

Benådningen kommer, to år efter at Repræsentanternes Hus og Senatet i Florida stemte for at give pårørende til "The Groveland Four" en formel undskyldning.

Samtidig skulle daværende guvernør Rick Scott i den forbindelse benåde de fire mænd. Rick Scotts benådning kom dog aldrig. Ron DeSantis, der tirsdag afløste Rick Scott som guvernør, havde dog sat benådningen højt på sin prioriteringsliste.

- Jeg tror ikke, at der er nogen måde, man kan se tilbage på denne sag og sige, at man har levet op til retfærdighedens idealer. De blev fordrejet gang på gang, sagde Ron DeSantis på mødet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce