cookie-og-privatlivspolitik
Så skal der være fest. Forbundskansler Angela Merkel er en stor beundrer af 1800-tallets store tyske komponist Richard Wagner, og søndag aften mødte hun og hendes mand, Joachim Sauer, op i Festspielhaus i Bayreuth i Bayern for at overvære en af Wagners operaer.
Så skal der være fest. Forbundskansler Angela Merkel er en stor beundrer af 1800-tallets store tyske komponist Richard Wagner, og søndag aften mødte hun og hendes mand, Joachim Sauer, op i Festspielhaus i Bayreuth i Bayern for at overvære en af Wagners operaer.
Foto: Daniel Karmann/Ritzau Scanpix

Udland

For første gang: Kvindelig dirigent indleder Wagner-festspillene

Forbundskansler Angela Merkel er søndag aften mødt op i Bayreuth til åbningsoperaen "Den Flyvende Hollænder".
25. juli 2021 kl. 20:39 Af Ritzau

For første gang i Bayreuth Festspillenes 145-årige historie er det en kvindelig dirigent, der indleder en af klassisk musiks mest berømte festivaler.

Det var komponisten Richard Wagner, der stiftede festspillene i 1876, og det er den 43-årige ukrainske dirigent Oksana Lyniv, som søndag aften i Bayern dirigerer hans værk "Den Flyvende Hollænder".

Det er en begivenhed, der traditionelt samler det tyske og europæiske jetset af Wagner-fans. For det er hans musik, festivalen fejrer hvert år. Bortset fra 2020, hvor Bayreuth som så meget andet måtte holde lukket på grund af corona.

Blandt beundrerne har i årrække været forbundskansler Angela Merkel og hendes mand, Joachim Sauer.

De to blev mødt med bifald af omkring 150 nysgerrige, da de ankom til det store operahus, Festspielhaus, søndag for at overvære dette års åbningsopera, "Den Flyvende Hollænder".

Annonce

Indenfor stod Bayerns ministerpræsident, Mark Söder, og hans kone, Karin, og tog imod dem.

Det er Merkels sidste besøg i Bayreuth som kansler. Hun træder tilbage efter valget til Forbundsdagen i september efter 16 år som regeringschef.

Billetterne til Festspillenes åbning plejer at blive revet væk, og i år har det været endnu sværere at få plads. Der plejer at blive lukket 2000 ind, men på grund af coronavirus får kun 911 lov til at komme ind og overvære operaen.

Og så kræver det naturligvis et coronapas.

Ud over "Den Flyvende Hollænder" skal der inden Festspillenes slutning 25. august opføres Wagners operaer "Mestersangerne i Nürnberg", "Tannhäuser" og "Valkyrien".

Annonce

Bayreuth er en by med 75.000 indbyggere. Den ligger tæt på Nürnberg. Det var Wagner selv, der udpegede Bayreuth til byen, hvor hans operaer skulle fejres.

I nyere tid har de danske sangere Lisbeth Balslev, Tina Kiberg og Poul Elming samt dirigenten Michael Schønwandt medvirket ved Bayreuth Festspillene.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE