cookie-og-privatlivspolitik
Et par cafégæster spiser frokost på den stort set øde restaurant Le Petit Chatelet i latinerkvarteret i Paris fredag. Frankrig kæmper for at begrænse coronasmitten i landet, men forsøger samtidig at sikre, at samfundet og økonomien kan køre videre.
Et par cafégæster spiser frokost på den stort set øde restaurant Le Petit Chatelet i latinerkvarteret i Paris fredag. Frankrig kæmper for at begrænse coronasmitten i landet, men forsøger samtidig at sikre, at samfundet og økonomien kan køre videre.
Foto: Charles Platiau/Reuters

Udland

Frankrig har over 13.000 nye coronatilfælde på et døgn

Langt flere bliver testet i Frankrig end før, og det sender antallet af nye bekræftede tilfælde i vejret.
18. september 2020 kl. 20:19 Af Ritzau

Annonce

Med 13.215 nye tilfælde af coronasmitte på et døgn har Frankrig fredag igen registreret det hidtil højeste daglige antal smittede.

Det viser tal fra landets sundhedsministerium.

Det er kun et døgn siden, at Frankrig senest meldte om et rekordhøjt dagligt antal nye smittetilfælde med 10.593 bekræftede tilfælde.

Og det er tredje gang på en uge, at antallet overstiger 10.000 og sætter ny rekord.

Det kan aflæses i dødstallet, som fredag viser, at 123 smittede mennesker er afgået ved døden det seneste døgn. Torsdag var der 50 døde.

En af de tusinder af nye smittede er den franske finansminister, Bruno Le Maire. Han skriver fredag på Twitter, at han er blevet testet positiv, men at han ikke har nogen symptomer, og at han vil fortsætte sit arbejde.

- Jeg forbliver i isolation i syv dage, skriver han.

Ud over at smitten spreder sig i det franske samfund, skal en anden af årsagerne til den markante stigning i antallet af smittede findes i, at langt flere bliver testet nu end tidligere.

Frankrigs regering har gjort det gratis for alle at blive testet. Det har medført lange køer ved testcentre rundt om i landet.

Det stigende antal nye tilfælde fører nu til, at flere af de hårdest ramte byer og regioner igen indfører tiltag for at begrænse smittespredningen.

Lørdag er det ventet, at myndighederne vil præsentere nye restriktioner i storbyerne Lyon og Nice.

I Nice er der indført forbud mod at samles mere end 10 personer i det offentlige rum, og barerne skal lukke tidligt.

Tidligere på ugen blev der indført lignende begrænsninger for, hvor mange mennesker der må samles i den sydfranske havneby Marseille samt i Bordeaux i det vestlige Frankrig.

Marseille kan regne med flere restriktioner som eksempelvis et skærpet forsamlingsforbud eller lukning af byens barer, "hvis situationen ikke bliver bedre", sagde sundhedsminister Olivier Veran torsdag.

I hovedstaden Paris, hvor virusset har spredt sig hurtigere end andre steder, er det stadig tilladt at samles i grupper på mere end 10 mennesker. Men politiet i byen fraråder private sammenkomster større end det.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce