cookie-og-privatlivspolitik
Frankrigs udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, har onsdag kritiseret lande, der forsøger at løsrive sig fra en fælles EU-håndtering af coronavacciner. (Arkivfoto)
Frankrigs udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, har onsdag kritiseret lande, der forsøger at løsrive sig fra en fælles EU-håndtering af coronavacciner. (Arkivfoto)
Foto: Rafael Yaghobzadeh/Ritzau Scanpix

Udland

Frankrig kritiserer planer om vaccinesamarbejde med Israel

Løsningen på behovet for flere vacciner må findes i Europa, mener den franske regering.
04. marts 2021 kl. 12:23 Af Ritzau

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP har det franske udenrigsministerium onsdag udsendt en udtalelse, hvori det kritiserer idéen om et vaccinesamarbejde med Israel.

- Den mest effektive løsning på vores behov for vacciner må forblive i en europæisk ramme, lyder det i udtalelsen ifølge AFP.

- Det vil sikre den solidaritet mellem EU-medlemslandene, som er mere essentiel end nogensinde.

Udtalelsen kom onsdag aften - altså dagen før den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), og den østrigske kansler, Sebastian Kurz, besøger Israel for at drøfte netop vaccineproduktion.

Forud for rejsen havde Sebastian Kurz kritiseret den europæiske lægemiddelstyrelse, EMA, for at være for langsom til at behandle vaccinekandidater og give dem grønt lys.

Annonce

I udtalelsen fra det franske udenrigsministerium forsvarer den franske regering EMA. I stedet opfordrer den franske regering til europæisk solidaritet.

Tidligere onsdag havde den franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, erkendt, at der er "signifikante" mangler i udrulningen af vacciner mod covid-19 i EU.

Han gik samtidig til angreb på, hvad han kaldte "forsøg på løsrivelse". Det fremgår ikke, hvem kritikken var rettet mod.

Foruden Danmark og Østrigs tur til Israel har tre østeuropæiske EU-lande vakt opmærksomhed ved at godkende russiske og kinesiske vacciner uden om EMA. Det er Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet.

I udtalelsen fra det franske udenrigsministerium opfordrer den franske regering sine EU-kolleger til at arbejde for øget vaccineproduktion i Europa. Et arbejde der ifølge den franske regering er i gang.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE