cookie-og-privatlivspolitik
Lederen af den amerikanske hærs centralkommando, Kenneth McKenzie, siger under et besøg i den afghanske hovedstad, Kabul, at USA de seneste dage har øget luftangreb mod Taliban.
Lederen af den amerikanske hærs centralkommando, Kenneth McKenzie, siger under et besøg i den afghanske hovedstad, Kabul, at USA de seneste dage har øget luftangreb mod Taliban.
Foto: Staff/Reuters

Udland

General: USA vil støtte Afghanistan med luftangreb mod Taliban

- Vi fortsætter med luftangreb mod oprørerne, hvis Taliban fortsætter med at angribe, siger general fra USA.
25. juli 2021 kl. 21:05 Af Ritzau

USA vil fortsat sætte luftangreb ind til støtte for afghanske styrker, der bekæmper oprøre fra Taliban.

Det siger den amerikanske general Kenneth McKenzie til journalister under et besøg i den afghanske hovedstad, Kabul, søndag. McKenzie leder den amerikanske hærs centralkommando.

Taliban er på fremmarch over store dele af Afghanistan, efter at USA og dets allierede hen over sommeren har trukket deres styrker ud af landet.

Da USA og de internationale styrker i begyndelsen af maj gjorde klar til at trække deres sidste styrker ud af Afghanistan efter 20 år i landet, indledte Taliban offensiver flere steder, og det har givet dem kontrol over store dele af landet.

Flere provinshovedstæder er blevet omringet af oprørerne, som USA fordrev fra magten i 2001. Det var lige efter det store terrorangreb på USA 11. september med næsten 3000 døde. Det blev udført af al-Qaeda, der af Taliban fik lov til at operere frit i Afghanistan.

Annonce

- USA har øget luftangrebene til støtte for de afghanske styrker over de seneste adskillige dage, siger McKenzie.

- Og vi er klar til at fortsætte det høje støtteberedskab i de kommende uger, hvis Taliban fortsætter med deres angreb, lover han.

Fredag understregede den amerikanske præsident, Joe Biden, også over for den afghanske præsident, Ashraf Ghani, i en telefonsamtale, at USA fortsat vil støtte Afghanistan.

Biden og Ghani blev i samtalen "enige om, at Talibans nuværende offensiv direkte strider imod bevægelsens løfte om at støtte en forhandlet løsning på konflikten".

USA's tilbagetrækning blev annonceret i april. Som konsekvens af amerikanernes afsked trækker USA's allierede sig også ud. De sidste danske soldater forlod derfor Afghanistan 22. juni i år. Der har i alt været omkring 12.000 danske soldater i landet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE