cookie-og-privatlivspolitik
Folk på vild flugt fra en skovbrand nær den tyrkiske landsby Sirtkoy øst for Antalya ved Tyrkiets sydlige middelhavskyst. To personer i området mistede søndag livet i branden.
Folk på vild flugt fra en skovbrand nær den tyrkiske landsby Sirtkoy øst for Antalya ved Tyrkiets sydlige middelhavskyst. To personer i området mistede søndag livet i branden.
Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix

Udland

Grækenland oplever værste hedebølge i 34 år

Indtil nu er hoteller ikke påvirket på Rhodos af ild og røg. Men langs Tyrkiets sydlige kyst er otte døde.
02. august 2021 kl. 09:39 Af Ritzau

Grækenland oplever den værste hedebølge siden 1987, siger premierminister Kyriakos Mitsotakis, mens de græske meteorologer varsler op til 45 graders varme.

Det skriver AFP.

Den intense varme har udløst skov- og naturbrande, som har ødelagt 3000 hektar pinjeskov og olivenlunde i den vestlige del af landet.

En skovbrand er ude af kontrol på den populære ferieø Rhodos, og på den anden siden af Ægæerhavet - i Tyrkiet - er der meldinger om skovbrande, der har kostet flere mennesker livet.

Ifølge brandvæsenet på Rhodos er der stærk vind på øen.

Annonce

Indtil nu er øens hoteller ikke påvirket af ilden og den kraftige røg fra skovbrandene. Men i tre landsbyer på den vestlige del af Rhodos har beboerne fået ordre til at lade sig evakuere.

Der har de seneste dage været meldinger om adskillige skovbrande andre steder i Grækenland.

Søndag aften var der adskillige strømafbrydelser over store dele af øen.

Fra morgenstunden mandag har fly og helikoptere med vandtanke været i fuld gang med at bekæmpe skovbrandene, rapporterer tv-stationen ERT.

Energiministeriet i Athen opfordrer landets borgere til ikke at sætte deres aircondition til at køle mere end 26 grader. Køling er en stor belastning for elnettet.

Annonce

På den anden side af havet i Tyrkiet er otte mennesker omkommet under flere end 100 naturbrande langs landets sydkyst ifølge AFP.

Brandvæsnet har været i gang i fem dage med at prøve at slukke brandene.

Yderligere to personer døde søndag ved byen Manavgat, og ti personer måtte indlægges til behandling på et lokalt hospital.

I løbet af weekenden er der opstået ild mere end 800 steder i naturen i Italien. Det oplyser italiensk brandvæsen. Naturbrandene har primært ramt den sydlige del af landet.

I Spanien opstod der lørdag eftermiddag brand nær San Juan-reservoiret - et naturområde 70 kilometer øst for hovedstaden Madrid.

Annonce

Der er ingen meldinger om omkomne i hverken Grækenland, Italien eller Spanien.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE