cookie-og-privatlivspolitik
Den hollandske kongefamilie er kommet i modvind, efter at Kong Willem-Alexander og dronning Máxima fløj på ferie, mens resten af nationen lukkede ned. (Arkivfoto)
Den hollandske kongefamilie er kommet i modvind, efter at Kong Willem-Alexander og dronning Máxima fløj på ferie, mens resten af nationen lukkede ned. (Arkivfoto)
Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters

Udland

Hollandsk kongefamilie aflyser ferie efter massiv kritik

Hollands Kong Willem-Alexander og dronning Máxima fløj fredag sydpå, mens resten af nationen lukkede ned.
18. oktober 2020 kl. 06:58 Af Ritzau

Annonce

En dags ferie blev det til, inden den hollandske kongefamilie måtte flyve hjem igen efter kritik i forbindelse med landets coronarestriktioner.

Det skriver BBC.

Kong Willem-Alexander og dronning Máxima fløj fredag afsted mod solrige Grækenland, men allerede lørdag aften fløj parret tilbage igen.

De forlod Holland, mens resten af landet blev delvist lukket ned igen for at inddæmme nye smitteudbrud med coronavirus.

Efterfølgende blev parret med det samme kritiseret for at tage på ferie, mens resten af befolkningen blev opfordret til at blive hjemme.

Og selv om kongen og dronningen ikke brød nogle regler i forbindelse med rejsen, så siger parret ifølge BBC, at de tog hjem, fordi de blev påvirket af den massive kritik.

- Vi ønsker ikke, at der skal være nogen tvivl om, at for at få coronavirusset under kontrol, så er det nødvendigt at følge retningslinjerne. Debatten om vores ferie bidrager ikke til det, siger det hollandske kongehus i en meddelelse ifølge BBC.

Hollands premierminister, Mark Rutte, er siden kommet under pres for at forklare, om han har rådgivet kongeparret om ferien.

Det skyldes, at han står i spidsen for Hollands statsministerium, der er ansvarligt for kongefamiliens gøren og laden.

Derfor har flere parlamentsmedlemmer ifølge BBC bedt Rutte om at forklare, hvorfor han ikke rådede kongen og dronningen til at aflyse ferien.

- Hvis Rutte havde sagt, at det var en dårlig idé, så må man gå ud fra, at kongen ville have ændret sine planer, siger Peter Rehwinkel, der er leder af det socialdemokratiske parti PvdA, ifølge BBC.

Holland registrerede lørdag over 8000 daglige smittetilfælde for første gang under coronapandemien.

I den forbindelse er barer, restauranter og caféer blandt andet blevet beordret til at lukke de næste fire uger.

Det er ikke første gang, at den hollandske kongefamilie er i søgelyset for sin opførsel under pandemien. I august blev familien set bryde reglerne om at holde afstand på en anden ferie i Grækenland.

Størrelsen på kongefamiliens årlige budget bliver lige for tiden evalueret efter tiltagende pres fra oppositionspolitikere.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce