cookie-og-privatlivspolitik
Regeringen i Hongkong har suspenderet brugen af Pfizer og BioNTechs covid-19-vaccine fra to partier i kølvandet på en advarsel fra distributøren Fosun Industries angående en emballagefejl. (Arkivfoto)
Regeringen i Hongkong har suspenderet brugen af Pfizer og BioNTechs covid-19-vaccine fra to partier i kølvandet på en advarsel fra distributøren Fosun Industries angående en emballagefejl. (Arkivfoto)
Foto: Jerome Favre/Ritzau Scanpix

Udland

Hongkong indstiller brug af Pfizer-vaccine efter emballagefejl

Hongkong og Macau indstiller brug af vacciner fra to partier fra Pfizer og BioNTech grundet defekt emballage.
24. marts 2021 kl. 03:43 Af Ritzau

Hongkong har suspenderet brugen af covid-19-vacciner fra to partier fra Pfizer og BioNTech, mens myndighederne efterforsker meldinger om defekt emballage.

Det oplyser regeringen onsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Regeringen understreger i samme ombæring, at den ikke har nogen grund til at tro, at produktet ikke er sikkert.

I en erklæring oplyser den hongkongske regering, at den har modtaget en skriftlig advarsel fra distributøren Fosun Industries angående "fejl i emballagen".

Derfor har myndighederne indstillet brugen af vaccinedoserne fra de to partier midlertidigt som en forebyggende foranstaltning.

Annonce

Nyhedsbureauet AFP skriver, at også myndighederne i den lille enklave Macau ud for Kinas sydkyst har indstillet brugen af vaccinen fra de to partier.

AFP skriver, at suspenderingen ifølge Hongkong og Macau sker på grund af et emballageproblem med et parti hætteglas.

Ifølge myndighederne har hætteglas med varenummeret 210102 vist sig at have defekt emballage.

Hverken myndighederne i Hongkong eller Macau oplyser præcis, hvordan emballagen er defekt, men begge understreger, at fejlen ikke menes at udgøre nogen sikkerhedsrisiko.

Flere hongkongere oplyser på sociale medier, at deres vaccinationsaftale onsdag er blevet aflyst, og at flere vaccinationscentre er blevet midlertidigt lukket.

Annonce

Hongkong blev som et af de første steder i verden ramt af coronavirus, efter at virusset dukkede op i det centrale Kina i slutningen af 2019.

Hongkong er indtil videre sluppet forholdsvist billigt gennem pandemien. Ifølge en opgørelse fra Johns Hopkins University er der hidtil registreret 11.409 smittetilfælde og 204 coronarelaterede dødsfald.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE