cookie-og-privatlivspolitik
Hongkongs leder, Carrie Lam, har ikke tænkt sig at gå af trods stor kritik af hendes håndtering af et kontroversielt lovforslag.
Hongkongs leder, Carrie Lam, har ikke tænkt sig at gå af trods stor kritik af hendes håndtering af et kontroversielt lovforslag.
Foto: Tyrone Siu/Reuters

Udland

Hongkongs pressede leder undskylder - men bliver på posten

Hongkongs politiske leder har undskyldt til befolkningen som følge af et omstridt og nu droppet lovforslag.
18. juni 2019 kl. 10:52

Annonce

Efter mere end en uge med hård kritik har Hongkongs politiske leder, Carrie Lam, tirsdag endnu en gang undskyldt over for befolkningen som følge af sin håndtering af et kontroversielt lovforslag.

Hun understreger dog samtidig, at hun ikke har tænkt sig at forlade posten.

Den politiske leder agter således at færdiggøre sin resterende treårige periode. Det siger hun på et pressemøde tirsdag eftermiddag lokal tid.

Hun ønsker at få en chance til at "gøre det bedre".

- Da dette lovforslag i løbet af de seneste måneder har ført til så meget frygt, bekymring og uenigheder, vil jeg ikke gå videre med det, hvis denne frygt og uro ikke kan håndteres på en ordentlig måde, siger Carrie Lam.

Det er et omstridt lovforslag om udlevering af mistænkte til Kina, der har ført til massive demonstrationer i den særlige, selvstyrende region.

Forrige søndag mødte hundredtusindvis af folk op på gaden for at demonstrere mod loven. Den næste uges tid fortsatte højlydte protester, og lørdag meddelte Lam så, at lovforslaget bliver suspenderet på ubestemt tid.

Det har dog ikke været nok for demonstranterne. De har krævet, at loven helt bliver skrottet, og at Lam forlader sin post.

De ønsker også, at hun undskylder for, at politiet har anvendt tåregas og gummikugler mod demonstranter.

Tirsdagens undskyldning er ikke Lams første.

Søndag undskyldte hun i en officiel udtalelse for håndteringen af lovforslaget.

Hongkong er en del af Kina. Men området har udstrakt selvstyre, hvilket blandt andet betyder, at de har deres eget retssystem.

Kritikerne har frygtet, at den foreslåede udleveringsaftale kan bruges til at straffe politiske dissidenter i Kina og dermed blive et markant skridt i retning af øget kinesisk kontrol over Hongkong.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce