cookie-og-privatlivspolitik
Politiet i Hongkong affyrer tåregas for at sprede demonstranter søndag aften, efter at hundredtusinder har vist deres modstand mod et omstridt lovforslag.
Politiet i Hongkong affyrer tåregas for at sprede demonstranter søndag aften, efter at hundredtusinder har vist deres modstand mod et omstridt lovforslag.
Foto: Vivek Prakash/Ritzau Scanpix

Udland

Hundredtusinder er på gaden i Hongkong

Demonstranter trodsede politiet i Hongkong og malede graffiti og kastede æg mod kinesisk kontor.
21. juli 2019 kl. 16:54 Af /ritzau/AP

Annonce

Hundredtusinder af demonstranter er søndag atter gået på gaden i Hongkong i protest mod regeringen.

Politiet har brugt tåregas for at sprede demonstranterne, efter at nogle af dem har kastet æg og maling mod et repræsentationskontor for det kinesiske kommunistparti.

Tåregassen begyndte at drive gennem storbyens gader ud på aftenen lokal tid. Inden da havde de mange tusinde mennesker gået gennem gaderne i et overvejende fredeligt optog.

Nogle demonstranter trodsede politiets ordrer og begav sig til det kinesiske repræsentationskontor i Hongkong, hvor de malede sikkerhedskameraer over med spraymaling og lavede graffiti på bygningen.

Hongkong er en tidligere britisk koloni, der blev overdraget til kinesisk styre i 1997. Dengang blev indbyggerne lovet en højere grad af politisk frihed inden for en ramme der hed "ét land, to systemer".

Mange indbyggere er skeptiske over for den kinesiske indflydelse.

Demonstrationerne begyndte for syv uger siden i protest mod et lovforslag, der ville betyde, at indbyggere i Hongkong kunne udleveres til retsforfølgelse i Kina.

Modstandere af forslaget fremhævede, at det kunne åbne op for flere domme af politisk karakter.

Hongkongs regeringsleder, Carrie Lam, har erklæret lovforslaget for skrottet. Men demonstranterne er utilfredse med, at hun ikke formelt har trukket det tilbage.

Mange kræver, at Lam træder tilbage. De er utilfredse med, hvad de ser som en gradvis forværring af deres rettigheder under hendes styre.

Søndag var der ifølge arrangørerne af demonstrationen omkring 430.000 mennesker på gaden i Hongkong. Politiet havde ikke umiddelbart en vurdering af, hvor mange der deltog, men ordensmagten sætter typisk antallet lavere end arrangørerne.

Flere demonstranter er klædt i sort og bærer bannere med teksten "Uafhængig undersøgelse af retssikkerheden". De kræver en undersøgelse af, hvad de betegner som brutalitet fra politiets side.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce