cookie-og-privatlivspolitik
Indien har torsdag rundet en milliard vaccinedoser under coronapandemien.
Indien har torsdag rundet en milliard vaccinedoser under coronapandemien.
Foto: Prakash Singh/Ritzau Scanpix

Udland

Indien har givet en milliard vaccinedoser mod covid-19

Tre fjerdedele af den voksne befolkning i Indien har fået første stik med en covid-19-vaccine, viser tal.
21. oktober 2021 kl. 06:34 Af Ritzau

Indien har administreret en milliard vaccinedoser mod covid-19.

Det oplyser det indiske sundhedsministerium torsdag.

Milepælen rundes, et halvt år efter at en voldsom stigning i antallet af smittetilfælde med coronavirus i Indien var tæt på at få landets sundhedsvæsen til at kollapse.

Ifølge tal fra den indiske regering har omkring tre fjerdedele af den voksne befolkning i landet med 1,3 milliarder indbyggere fået det første stik med en covid-19-vaccine.

Omkring 30 procent er færdigvaccineret.

Annonce

I april og maj oplevede Indien en voldsom stigning i antallet af smittetilfælde. Der blev således registreret omkring 400.000 nye smittetilfælde og 4000 coronarelaterede dødsfald om dagen, og mange hospitaler og krematorier kunne ikke følge med.

Siden da er antallet af smittetilfælde faldet kraftigt til omkring 15.000 om dagen, og hverdagen er så småt vendt tilbage til sådan, som den så ud før pandemien, over det meste landet.

På globalt plan er det kun Kina, som har administreret flere vaccinedoser end Indien. Ifølge den kinesiske regerings eget udsagn har Kina administreret flere end 2,4 milliarder vaccinedoser mod covid-19.

Den indiske regering ventes at skulle fejre torsdagens milepæl med en tak fra premierminister Narendra Modi til landets sundhedsarbejdere.

Samtidig vil der blive annonceret særlige meddelelser på landets togstationer og i lufthavne, ligesom at monumenter i landet vil blive lyst op i de indiske nationalfarver.

Annonce

- Tillykke Indien. Dette er resultatet af den visionære premierminister Modis dygtige ledelse, skriver sundhedsminister Mansukh Mandaviya på Twitter.

Ifølge det amerikanske Johns Hopkins University har Indien siden pandemiens begyndelse registreret godt 34,1 million smittetilfælde og 452.651 coronarelaterede dødsfald.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE