cookie-og-privatlivspolitik
Det japansk-ejede tankskib "Kokuka Courageous" er ved at blive trukket til en havn i De Forenede Arabiske Emirater, oplyser ejerne til Reuters.
Det japansk-ejede tankskib "Kokuka Courageous" er ved at blive trukket til en havn i De Forenede Arabiske Emirater, oplyser ejerne til Reuters.
Foto: Kyodo Kyodo/Reuters

Udland

Iran gør klar til at sende besætning ud på olietanker

Brande er under kontrol på begge tankskibe. Et tankskib trækkes til Forenede Arabiske Emirater.
14. juni 2019 kl. 14:20 Af /ritzau/AFP

Annonce

Iran meddeler fredag, at det har sendt eksperter ud til en olietanker, hvis besætning er reddet fra en brand om bord. Eksperterne skal tage stilling til, hvorvidt besætningen kan vende tilbage til olietankskibet.

EU har appelleret til alle parter om at vise maksimal tilbageholdenhed efter episoden med et angreb torsdag på to tankskibe i Omanbugten.

Iran har afvist beskyldninger fra USA og Storbritannien om, at iranerne står bag angrebene på de to skibe.

- Brandene er under kontrol på begge tankskibe. Vi har sendt eksperter ud for at vurdere, hvorvidt en besætning fra Iran kan vende tilbage til det ene tankskib, siger den iranske talsmand Allahmorad Afifipour, som leder havnene i de iranske havnebyer, som ligger ud til farvandet.

Irans statslige nyhedsbureau Irna rapporterede torsdag, at iransk redningsmandskab har opsamlet 44 besætningsmedlemmer fra de to beskadigede tankskibe. Mandskabet skal være bragt til den iranske havneby Bandar Jask.

USA's centrale militære kommando siger imidlertid, at 21 besætningsmedlemmer fra det japansk-ejede tankskib "Kokuka Courageous" blev samlet op af et hollandsk fartøj og bragt til den amerikanske destroyer "USS Bainbridge".

"Kokuka Courageous" er ved at blive trukket til en havn i De Forenede Arabiske Emirater, oplyser ejerne til Reuters.

Iranske tv-kanaler har vist optagelser af 23 besætningsmedlemmer, som overvejende er russere og filippinere.

Tysklands forbundsregering har opfordret til en international undersøgelse af forløbet, som giver grund til "usædvanlig dyb bekymring". Den tyske regering siger, at der stadig ikke foreligger informationer om, hvem der har udført angrebet. Den tyske regering siger ikke noget om, hvem den mener, der kan have udført angrebet.

Ulrike Demmer, en talskvinde for forbundskansler Angela Merkel, siger til journalister i Berlin, at en "spiral af eskalerende vold" må undgås.

Præsident Donald Trump skiver i et tweet, at optagelser viser, at "Iran står bag angreb på tankskibene".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce