cookie-og-privatlivspolitik
- Dette er en håbets dag, lyder det fra Irlands premierminister, Leo Varadkar, efter, at der mandag ikke blev meldt om nye coronadødsfald i landet.  (Arkivfoto).
- Dette er en håbets dag, lyder det fra Irlands premierminister, Leo Varadkar, efter, at der mandag ikke blev meldt om nye coronadødsfald i landet. (Arkivfoto).
Foto: Pool New/Reuters

Udland

Irland melder om første døgn uden nye dødsfald siden marts

Irland havde mandag for første gang i to måneder ingen nye coronadødsfald. En milepæl, siger premierminister.
26. maj 2020 kl. 06:51 Af Ritzau

Annonce

Irland har mandag for første gang siden 21. marts ikke registreret et nyt coronadødsfald i løbet af et døgn.

Det oplyser sundhedsministeriet i landet ifølge avisen Irish Times.

Totalt har 1606 personer i Irland mistet livet som følge af virusset. Antallet af smittede steg mandag med 59 til 24.698.

En opgørelse lørdag viste, at næsten hver tredje smittede person kan sættes i forbindelse med ansatte på hospitaler, plejehjem og andre dele af sundhedsvæsnet.

Irlands premierminister, Leo Varadkar, glæder sig i et indlæg på Twitter over den "vigtige milepæl", som nyheden om ingen nye dødsfald markerer.

- Dette er en håbets dag. Vi vil komme igennem det her, tilføjer han i tweetet.

Irlands øverste medicinske embedsmand, Tony Holohan, ser det også som en markant udvikling i kampen mod virusset.

- Den lave stigning af smittetilfælde og dødsfald den seneste uge indikerer, at vi som land har fået kontrol over Covid-19. Det har krævet skrappe tiltag at opnå dette, udtaler han i en meddelelse.

Samtidig tager han det forbehold, at forsinkelser på grund af weekenden kan være årsag til, at der ikke er indberettet nye dødsfald.

Derfor advarer Tony Holohan den irske befolkning mod at tage forskud på glæderne ved at begynde at tage afslappet på myndighedernes råd eller ved at tro, at risikoen for at blive smittet er blevet mindre.

Sat i forhold til Irlands 4,9 millioner indbyggere svarer det samlede dødstal på 1606 til næsten 33 personer per 100.000 indbyggere. I Storbritannien er det omkring 55 personer, mens Danmark har haft knap ti dødsfald per 100.000 indbyggere.


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce