cookie-og-privatlivspolitik
Aftalerne mellem Israel og golfstaterne er kommet i stand efter mægling fra USA's præsident, Donald Trump, og hans administration. De blev underskrevet ved en ceremoni i Det Hvide Hus tirsdag. Både Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Donald Trump opfatter det som fredsaftaler.
Aftalerne mellem Israel og golfstaterne er kommet i stand efter mægling fra USA's præsident, Donald Trump, og hans administration. De blev underskrevet ved en ceremoni i Det Hvide Hus tirsdag. Både Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Donald Trump opfatter det som fredsaftaler.
Foto: Tom Brenner/Reuters

Udland

Israel beskyder Gaza efter raketangreb over grænsen

Mindst to personer er sårede i det sydlige Israel efter raketangreb fra Gaza. Israel har igangsat reaktion.
16. september 2020 kl. 04:57 Af Ritzau

Annonce

Et israelsk fly har tidligt onsdag morgen indledt et raketangreb i Gaza. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge vidner er en træningsbase, der er ledet af den militante palæstinensiske Hamas-gruppe, blevet ramt i angrebet. Det fremgår ikke, om der er sårede.

Angrebet sker, ikke engang et døgn efter at Israel underskrev aftaler om diplomatiske forbindelser med De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain. Med aftalerne anerkender de to golfstater den jødiske stat.

Kort inden underskrifterne blev sat på papiret i Washington D.C., var der et raketangreb fra Gaza ind over Israel.

Sidenhen er der ifølge nyhedsbureauet AFP kommet meldinger om, at mindst to mennesker blev såret i angrebet, som ramte i den sydlige del af Israel.

Aftalerne mellem Israel og golfstaterne er kommet i stand efter mægling fra USA's præsident, Donald Trump, og hans administration. De blev underskrevet ved en ceremoni i Det Hvide Hus tirsdag.

Både Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Donald Trump opfatter det som fredsaftaler.

Men aftalerne falder ikke i god jord hos palæstinenserne. De mener, at aftalerne truer det arabiske sammenhold mod Israel.

Eksempelvis har den palæstinensiske selvstyreformand, Mahmoud Abbas, betegnet tirsdagens underskrivelse af aftalerne med golfstaterne som "en sort dag".

Aftalen er heller ikke faldet i god jord hos Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (PLO), der har beskyldt parterne for at "forråde den palæstinensiske sag".

Også Hamas fordømmer aftalen.

Israel blev oprettet i 1948. Landet har indtil tirsdag kun haft fredsaftaler og diplomatiske forbindelser med to arabiske lande, nemlig nabolandene Egypten og Jordan.

Ellers har de 22 lande i Den Arabiske Liga stået fast på deres afvisende politik over for Israel.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce