cookie-og-privatlivspolitik
En palæstinensisk sygeplejerske giver et stik til en mand i landsbyen Dura på Vestbredden med vaccinen fra BioNTech/Pfizer. Nu er der yderligere en million doser på vej fra Israel.
En palæstinensisk sygeplejerske giver et stik til en mand i landsbyen Dura på Vestbredden med vaccinen fra BioNTech/Pfizer. Nu er der yderligere en million doser på vej fra Israel.
Foto: Hazem Bader/Ritzau Scanpix

Udland

Israel sender vacciner med kort udløb til Vestbredden

En million doser BioNTech/Pfizer-vacciner med snarlig udløbsdato er på vej til palæstinenserne.
18. juni 2021 kl. 14:07 Af Ritzau

Israel vil forsyne Den Palæstinensiske Selvstyremyndighed med en million doser vaccine fra BioNTech/Pfizer mod covid-19.

Det oplyser den israelske regering.

Der er tale om vacciner, som meget snart har udløbsdato.

Til gengæld vil Israel modtage det samme antal doser fra en Pfizer-forsendelse, der skulle have være sendt til palæstinenserne på den besatte Vestbred i efteråret.

I en pressemeddelelse skriver den israelske regering, at den afleverer den ene million doser til palæstinenserne, fordi det lige nu har tilstrækkeligt med vacciner til eget behov.

Annonce

Israel er formentlig det land i verden, der er bedst dækket med vacciner mod covid-19. Langt over halvdelen af landets ni millioner borgere har fået to stik og dermed fuld beskyttelse mod coronasmitten.

På Vestbredden og i Gaza - de palæstinensiske områder - har kun 440.000 ud af 5,5 millioner palæstinensere fået deres første stik med vaccine.

Amnesty International og andre internationale organisation har beskyldt Israel for som besættelsesmagt at svigte palæstinenserne ved ikke at at sørge for vacciner til dem.

De israelske myndigheder har henvist til, at med Oslo-aftalen, som parterne underskrev i 1993, ønskede Den Palæstinensiske Selvstyremyndighed selv at påtage sig ansvaret for sundhed og sygehusvæsen.

Kritikerne, heriblandt lovgivere i USA, påpeger, at Israel fortsat er en besættelsesmagt. Dermed har landet under en så alvorlig pandemi som covid-19 pligt til at hjælpe de palæstinensiske borgere på samme vis som de israelske.

Annonce

Israel besatte Vestbredden og Gaza under Seksdageskrigen i 1967. Når Vestbredden omtales ved navn og som landområde, så er det afledt af Jordanflodens vestbred.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE