cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge det israelske militær er luftangreb mod militærmål i Syrien et svar på, at der søndag blev gjort forsøg på at placere sprængstoffer på grænsen mellem de to lande. Foto viser israelske soldater i Golanhøjderne, der ligger nær grænsen.
Ifølge det israelske militær er luftangreb mod militærmål i Syrien et svar på, at der søndag blev gjort forsøg på at placere sprængstoffer på grænsen mellem de to lande. Foto viser israelske soldater i Golanhøjderne, der ligger nær grænsen.
Foto: Ronen Zvulun/Reuters

Udland

Israelske kampfly angriber militære mål i Syrien

Ifølge Israel er luftangreb mod syriske militærstillinger et svar på bombehændelse ved grænse.
04. august 2020 kl. 00:40 Af Ritzau

Annonce

Israelske kampfly og angrebshelikoptere har mandag udført luftangreb mod flere militære mål i Syrien. Det oplyser det israelske militær ifølge nyhedsbureauet Reuters mandag aften.

Der er foreløbigt ingen meldinger om ødelæggelser eller dræbte personer.

Det syriske militær oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at antiluftskyts blev affyret mod "fjendtlige mål" nær Damaskus. Fra syrisk side er der heller ikke yderligere detaljer om angrebene.

Ifølge det israelske militær er angrebene gengældelse for et forsøg fra en "fjendtlig styrke" på at placere sprængstoffer nær grænsen mellem de to lande. Hændelsen fandt sted sent søndag.

- Som svar har kampfly, angrebshelikoptere og fly fra Israels forsvarsstyrker ramt militære mål tilhørende Syriens Bevæbnede Styrker i det sydlige Syrien, meddeler det israelske militær ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den israelske hær oplyste tidligere, at den søndag dræbte fire mænd, som var i færd med at placere sprængstoffer nær grænsen.

I meddelelsen mandag aften oplyser det israelske forsvar, at det holder styret i Syrien ansvarlig for "alle aktiviteter på syrisk jord og vil fortsætte med at agere beslutsomt over for ethvert brud på Israels suverænitet".

Syriske observationsposter, antiluftskytsstillinger og kommando- og kontrolbaser er blandt de mål, som blev angrebet.

Spændingerne mellem "de bitre rivaler" Syrien og Israel er i forvejen høje, skriver AFP. I sidste måned angreb helikoptere fra den israelske hær militære mål i det sydlige Syrien.

Det skete som gengæld for, at der var affyret "ammunition" i retning mod Israel fra Syrien. Israel beskyldte ikke direkte den syriske hær for at stå bag, men sagde, at regeringen i Damaskus var ansvarlig.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce