cookie-og-privatlivspolitik
Statsanklager Audrey Strauss fortæller om anklagerne mod Ghislaine Maxwell på et pressemøde.
Statsanklager Audrey Strauss fortæller om anklagerne mod Ghislaine Maxwell på et pressemøde.
Foto: Lucas Jackson/Reuters

Udland

Jeffrey Epsteins ekspartner anholdt: Risikerer 35 års fængsel

Ghislaine Maxwell er torsdag anholdt. Hun skal angiveligt have hjulpet Epstein til at begå overgreb.
02. juli 2020 kl. 16:06 Af Ritzau

Annonce

Den britiske jetsetter Ghislaine Maxwell, som er tidligere kæreste og langvarig partner med den afdøde Jeffrey Epstein, er torsdag blevet anholdt og sigtet i sagen om netop Epstein.

Sigtelserne mod 58-årige Maxwell handler om "hendes rolle i den seksuelle udnyttelse og misbrug af adskillige mindreårige piger af Epstein". Det oplyser statsanklagerkontoret i New York.

Hun er blandt andet sigtet for at have lokket mindreårige til at deltage i ulovlige seksuelle handlinger. Hun er også sigtet for at have afgivet falsk vidneforklaring i retten.

Ifølge statsanklager Audrey Strauss har Maxwell spillet en central rolle, hvor hun har hjulpet Epstein med at identificere og lokke "ofre til overgreb".

- I nogle tilfælde har Maxwell selv deltaget i overgrebene, siger Audrey Strauss.

Hvis hun bliver dømt, risikerer hun op mod 35 års fængsel.

Den afdøde milliardær Jeffrey Epstein var anklaget for sexforbrydelser mod mindreårige.

Maxwell har holdt lav profil, siden Epstein døde i august. Ifølge anklagemyndigheden har hun opholdt sig på en ejendom i Bradford, New Hampshire, som hun købte i december med kontanter.

Maxwell skal ifølge anklagemyndigheden have gemt sig forskellige steder, siden Epstein først blev anholdt. Myndigheden mener, at hun bør varetægtsfængslet, da der ellers er "stor risiko" for, at hun vil forsøge at flygte.

Hun har tidligere afvist at have noget at gøre med Epsteins påståede forbrydelser.

Maxwell har igennem mange år været ven med britiske prins Andrew. Hun skal have introduceret ham til Epstein, hvorefter de to blev venner, skriver nyhedsbureauet AFP.

Prins Andrew har gentagne gange afvist at have haft sex med en 17-årig pige fremskaffet af Epstein. Amerikanske anklagere har uden held forsøgt at få ham i tale med bekendtskabet med Epstein.

Anklagemyndigheden oplyser, at de også i sagen mod Maxwell gerne vil have prins Andrew i tale.

Maxwell var ekskæreste til Epstein og blev en langvarigt medlem af hans indercirkel. I en artikel i magasinet Vanity Fair fra 2003 beskrev Epstein hende som "sin bedste ven".

Epsteins sag drejer sig om menneskehandel og seksuelt misbrug af mindreårige.

Epstein tilstod i 2008 at have betalt en mindreårig pige for seksuelle tjenester. Han blev dømt til 13 måneders fængsel ved en omstridt retssag, hvor mange mente, at han slap med en alt for mild dom.

Epstein blev fundet død i sin fængselscelle i august. Det skete, mens han afventede en ny omfattende retssag om menneskehandel og overgreb på mindreårige. Anklagerne kunne have sendt ham i fængsel i op mod 45 år.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce