cookie-og-privatlivspolitik
Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, kan glæde sig over både et stort økonomisk bidrag til sin valgkampagne samt gode meningsmålinger forud for præsidentvalget om fire måneder. (Arkivfoto)
Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, kan glæde sig over både et stort økonomisk bidrag til sin valgkampagne samt gode meningsmålinger forud for præsidentvalget om fire måneder. (Arkivfoto)
Foto: Kevin Lamarque/Reuters

Udland

Joe Biden indsamler flere penge til valgkamp end Trump

I juni blev der indsamlet 141 millioner til Joe Bidens kampagne frem mod præsidentvalget i USA i november.
02. juli 2020 kl. 06:24 Af Ritzau

Annonce

Demokraten Joe Biden indsamlede i juni et større beløb til sin valgkampagne, end den republikanske præsident Donald Trump gjorde.

Det viser tal offentliggjort onsdag af de to rivalers kampagnestabe, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Joe Biden, der kun mangler at blive nomineret på sit partis konvent senere på sommeren, før han officielt er kandidat til præsidentvalget 3. november, indsamlede 141 millioner dollar. Det svarer til næsten 933 millioner kroner.

Det er det hidtil største beløb, som er indsamlet i løbet af en måned til Bidens forsøg på at blive USA's næste præsident. Og det er ti millioner dollar mere, end der blev indsamlet til Trump, der forsøger at blive genvalgt.

I løbet af andet kvartal er der totalt indsamlet 282,1 million dollar til Bidens kampagne mod 266 millioner dollar til Trumps.

Trumps kampagnekontor oplyser, at det råder over 295 millioner dollar i kontanter, skriver nyhedsbureauet AFP.

Bidens kampagnefolk har ikke offentliggjort et kontantbeløb, men Trumps kampagne hævder, at det har en stor fordel i forhold til modstanderens kontantbeholdning.

Med fire måneder til valget står Joe Biden, der var vicepræsident under Barack Obama, stærkest i meningsmålingerne.

Baseret på gennemsnittet af en række nationale målinger har Biden et forspring på 9,4 procentpoint til Donald Trump ifølge RealClearPolitics.

Den 77-årige Biden fører også i adskillige af de såkaldte svingstater.

Det er de delstater, hvor det på forhånd er usikkert om sejren går til en republikaner eller en demokrat. Ofte er resultaterne fra svingstaterne udslagsgivende for det endelige valgresultat.

Joe Biden fører blandt andet i Florida, Pennsylvania og Wisconsin, som i 2016 var med til at sikre Donald Trump sejren over demokraternes daværende kandidat, Hillary Clinton.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce