cookie-og-privatlivspolitik
Hvis Joe Biden bliver valgt som præsident til november, vil han med det samme omgøre præsident Donald Trumps beslutning om at trække USA ud af WHO. (Arkivfoto)
Hvis Joe Biden bliver valgt som præsident til november, vil han med det samme omgøre præsident Donald Trumps beslutning om at trække USA ud af WHO. (Arkivfoto)
Foto: Kevin Lamarque/Reuters

Udland

Joe Biden vil på første dag som præsident holde USA i WHO

Det er bedre for amerikanerne, når USA er engageret i at styrke den globale sundhed med WHO, mener Biden.
07. juli 2020 kl. 23:50 Af Ritzau

Annonce

Hvis Joe Biden bliver valgt som præsident i USA, vil han straks omgøre præsident Donald Trumps beslutning om at forlade Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Det fastslår den håbefulde præsidentkandidat tirsdag.

- Amerikanere er sikrere, når USA er engageret i at styrke den globale sundhed. På min første dag som præsident vil jeg igen gå sammen med WHO og genoprette vores lederskab på verdensscenen, skriver den formodede demokratiske præsidentkandidat på Twitter tirsdag eftermiddag lokal tid i Washington D.C.

Udmeldingen kommer, få timer efter at den ledende demokrat i Senatets udenrigsudvalg, Robert Menendez, oplyste, at Trump nu formelt har indledt processen med at trække USA ud af WHO.

Der er et års opsigelsesfrist på medlemskabet i WHO. FN-talsmand Stephane Dujarric bekræfter, at USA har varslet sin udmeldelse.

Trump meddelte i maj, at USA - som med 400 millioner dollar om året er den største bidragyder til WHO - ikke længere vil være medlem af WHO, da Kina udøver "total kontrol" over organisationen.

I april suspenderede Trump pengestrømmen og beskyldte organisationen for at fremme Kinas "falske informationer" om coronavirusudbruddet.

Siden truede han med, at USA ville stoppe sine betalinger permanent og helt trække sig fra FN-organet, hvis ikke WHO forpligtede sig til "omfattende forbedringer" inden for 30 dage.

Trumps politiske modstandere har udtrykt forargelse over Trumps beslutning om at forlade WHO, der står i spidsen for den globale kamp mod blandt andet mæslinger og coronavirus.

I en tale tidligere tirsdag sagde WHO's generalsekretær, Tedros Adhanom Ghebreyesus, at i kampen mod Covid-19 er "national samling og global solidaritet vigtigere end nogensinde for at besejre en fælles fjende".

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce