cookie-og-privatlivspolitik
Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden og hans kone Jill lægger en krans ved et krigsmindesmærke i Delware i anledning af Memorial Day i USA.

TOPSHOT - Democratic presidential candidate and former US Vice President Joe Biden with his wife Jill Biden, pay their respects to fallen service members on Memorial Day at Delaware Memorial Bridge Veteran's Memorial Park in Wilmington, Delaware, May 25, 2020. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP)

2

Billeder

Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden og hans kone Jill lægger en krans ved et krigsmindesmærke i Delware i anledning af Memorial Day i USA. TOPSHOT - Democratic presidential candidate and former US Vice President Joe Biden with his wife Jill Biden, pay their respects to fallen service members on Memorial Day at Delaware Memorial Bridge Veteran's Memorial Park in Wilmington, Delaware, May 25, 2020. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP)
Foto: Olivier Douliery/Ritzau Scanpix

Udland

Joe Biden viser sig offentligt for første gang i to måneder

Demokraternes sandsynlige præsidentkandidat mindes USA's faldne i krig. Trump gør det samme uden mundbind.
25. maj 2020 kl. 22:11 Af Ritzau

Annonce

Joe Biden, der med stor sandsynlighed bliver demokraternes præsidentkandidat i USA, har mandag vist sig offentligt efter to måneders isolation under coronakrisen.

Iført sorte mundbind lagde han og konen Jill en krans for amerikanere faldet i krig.

- Tak for jeres tjeneste, sagde den tidligere vicepræsident til en tilhører, efter at han og hans kone, Jill, havde vist deres respekt ved et mindesmærke for krigsveteraner i New Castle i delstaten Delaware.

Det skriver avisen New York Times.

Biden viste sig sidst offentligt 15. marts, da han deltog i en debat med rivalen senator Bernie Sanders. Det skete i et tv-studie uden tilskuere for ikke at risikere smitte med coronavirus.

Sanders trak sig kort efter ud af det demokratiske opgør. Det efterlod Biden alene tilbage som partiets kandidat. Han ventes officielt at blive udpeget som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat på et partikonvent i sommer.

Siden har den 77-årige Biden holdt sig isoleret i sit hjem i Wilmington i Delaware og fulgt de regler, som landets sundhedsmyndigheder har opstillet for at bekæmpe coronakrisen.

Han bar mandag et sort mundbind. Det stod i kontrast til præsident Donald Trump, der i forbindelse med en helligdag for de væbnede styrker var mødt op på krigskirkegården Arlington ikke langt fra Det Hvide Hus.

Vanen tro viste Trump sig uden mundbind, selv om det amerikanske center for sygdomsbekæmpelse, CDC, har opfordret alle amerikanere til at bruge det.

I et tweet truede Trump tidligere mandag med at flytte republikanernes planlagte partikonvent i delstaten North Carolina.

Trump skrev, at han "øjeblikkeligt" vil have en garanti fra statens demokratiske guvernør: At partiet kan samle tusindvis af deltagere til arrangementet i august.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce