cookie-og-privatlivspolitik
Israelske sikkerhedsstyrker ved den politibil, der onsdag aften er stukket i brand i byen Lod. Her bor både jødiske og arabiske indbyggere. Trods et udgangsforbud er byen onsdag aften præget af optøjer og sammenstød.
Israelske sikkerhedsstyrker ved den politibil, der onsdag aften er stukket i brand i byen Lod. Her bor både jødiske og arabiske indbyggere. Trods et udgangsforbud er byen onsdag aften præget af optøjer og sammenstød.
Foto: Ammar Awad/Reuters

Udland

Jøder og arabere støder sammen flere steder i Israel

Ortodokse jøder angriber arabiske butikker, og jødisk beboer er såret af demonstranter.
12. maj 2021 kl. 22:11 Af Ritzau

Flere steder i Israel meldes der om voldelige sammenstød mellem jødiske og arabiske israelere onsdag aften.

I byen Akko i det nordlige Israel blev en jødisk indbygger alvorligt såret af arabiske demonstranter, rapporterer israelsk tv.

I Bat Jam, der er en forstad til Tel Aviv, har konservative jøder angrebet arabiske butikker, og en arabisk beboer blev angrebet med køller. Det meddeler israelske medier ifølge nyhedsbureauet dpa.

I Lod, hvor der tirsdag var dødelige uroligheder, er der optøjer på trods af et udgangsforbud. Blandt andet blev der stukket ild til en politibil.

I byen Haifa kastede jødiske demonstranter sten mod en arabisk bilist, der så kørte ind i en af demonstranterne og kvæstede vedkommende. Det skriver Times of Israel.

Annonce

I Tiberias blev en arabisk bilist såret, da vedkommende blev angrebet med sten af jødiske demonstranter.

De mange angreb og sammenstød i gaderne får onsdag aften en af Israels to førende rabbinere til at bede alle dæmpe gemytterne.

- Vi må ikke lade os trække ind i provokationer og gøre skade på mennesker eller ejendom, siger chefrabbiner Yitzhak Yosef.

- Israels tora giver ikke lov til at tage loven i egen hånd og begå vold, siger han med henvisning til jødernes hellige skrifter.

Ifølge israelsk tv har premierminister Benjamin Netanyahu ønsket at indsætte soldater i byerne for at genoprette ro og orden. Men det har forsvarsminister Benny Gantz modsat sig, skriver dpa.

Annonce

Siden volden mellem parterne eskalerede mandag er mindst 65 personer i Gaza blevet dræbt, men syv personer er dræbt i Israel, skriver Reuters.

Sen onsdag oplyser det palæstinensiske sundhedsministerium ifølge AFP, at en palæstinensisk mand er blevet dræbt i et sammenstød med israelske soldater på Vestbredden nær byen Nablus.

Israel indledte mandag luftangreb som reaktion på, at Hamas affyrede raketter mod Israel.

Den israelske hær oplyser sent onsdag aften, at der i alt er affyret omkring 1500 raketter fra Gaza mod Israel siden mandag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE