cookie-og-privatlivspolitik
BBC's Radio 4 Today er et populært debat- og interviewprogram, hvor især politikere bliver grillet. Billedet er fra september, hvor tidligere premierminister David Cameron interviewes af BBC-veteranen John Humprey. Nu siger kilder i Downing Street, at de konservative vil boykotte programmet.
BBC's Radio 4 Today er et populært debat- og interviewprogram, hvor især politikere bliver grillet. Billedet er fra september, hvor tidligere premierminister David Cameron interviewes af BBC-veteranen John Humprey. Nu siger kilder i Downing Street, at de konservative vil boykotte programmet.
Foto: Jeff Overs/Bbc/Reuters

Udland

Johnson rygtes at være klar til at straffe BBC efter valg

Den konservative regering boykotter BBC-program og vil se på, om man skal afkriminalisere licens-snydere.
15. december 2019 kl. 18:57 Af Ritzau

Annonce

Efter den store valgsejr til De Konservative i Storbritannien er der tegn på, at premierminister Boris Johnson gør sig klar til at straffe den statslige tv-kanal BBC.

Det skriver avisen The Guardian søndag og henviser til kilder i Downing Street 10 - premierministerens kontor.

Regeringen overvejer, at det i fremtiden ikke skal være kriminelt at lade være med at betale sin tv-licens. Det har justitsminister Robert Buckland tidligere bekræftet, og en kilde i Downing Street siger til avisen, at licensen "er i skudlinjen".

Det kan ifølge BBC koste 200 millioner pund (knap 1,8 milliarder kroner) i mistede indtægter.

Samtidig har premierministeren og hans folk valgt at boykotte BBC's debatprogram Today på Radio 4, fordi det anses for fjendtligt over for de konservative.

Flere ministre fik besked om ikke at møde op lørdag i Todays program. Det samme vil være tilfældet i fremtiden, siger en kilde til avisen.

Guardian skriver, at det kan være regeringens måde at slippe uden om at blive gransket fra uafhængig side.

BBC's generaldirektør, Tony Hall, afviste fredag bestemt, at BBC skulle forfægte bestemte synspunkter under de mange hundrede timers valgdækning.

- Jeg accepterer ikke synspunktet fra de kritikere, som kaster sig over en håndfuld eksempler for at antyde, at vi på en eller anden måde skulle være forudindtaget, skrev han i en e-mail.

Johnsons kontor henviser blandt andet til, at en af BBC's værter, Andrew Neil, gav Johnson tørt på, da han nægtede at lade sig interviewe under valgkampen. De peger også på en reportage fra et hospital, hvor en indlagt dreng med formodet lungebetændelse var anbragt på gulvet i en korridor på et overbelagt hospital.

Det blev opfattet som et antikonservativt budskab.

Men De Konservativ er ikke alene om at beklage sig over BBC. Det har også Labour gjort. For eksempel at BBC klippede publikums latter ud under et grinagtigt optrin mod Johnson, og at BBC ukritisk gengav konservative kilder under valgkampen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce