cookie-og-privatlivspolitik
For første gang, siden Kamala Harris blev udpeget som demokratisk vicepræsidentkandidat tirsdag, optrådte hun offentligt sammen med Joe Biden i Delaware sent onsdag aften dansk tid.
For første gang, siden Kamala Harris blev udpeget som demokratisk vicepræsidentkandidat tirsdag, optrådte hun offentligt sammen med Joe Biden i Delaware sent onsdag aften dansk tid.
Foto: Carlos Barria/Reuters

Udland

Kamala Harris advarer amerikanerne: Alt er på spil lige nu

Vores økonomi, sundhed og børn er på spil, siger Harris, der bebrejder Trumps dårlige ledelse for USA's krise.
13. august 2020 kl. 00:08 Af Ritzau

Under sin første officielle optræden som demokratisk vicepræsidentkandidat karakteriserer Kamala Harris 2020 som "et øjeblik af virkelige konsekvenser for USA".

- Alt det, vi bryder os om - vores økonomi, vores sundhed, vores børn, den slags land, vi bor i - det hele er på spil. Vi vakler under den værste sundhedskrise i et århundrede, siger hun i Wilmington i delstaten Delaware sent onsdag aften dansk tid, hvor hun taler sammen med Joe Biden på Dupont High School.

- Præsidentens dårlige ledelse under pandemien har kastet os ind i den værste økonomiske krise siden den store depression, siger Harris ifølge CNN med henvisning til præsident Donald Trump.

Under sin tale fremhæver den 55-årige senator fra Californien og tidligere chefstatsadvokat også vigtigheden af sin familie, og hun henviser til det kælenavn, hendes bonusbørn kalder hende: "Momala".

- Jeg har haft mange titler i løbet af min karriere, og vicepræsident vil absolut være fantastisk. Men "Momala" vil altid være den, der betyder mest, siger hun.

Annonce

Harris er gift med juristen Douglas Emhoff. De to har ingen børn sammen, men hun er stedmor til hans to børn, som han har fra et tidligere ægteskab, Ella og Cole Emhoff.

Kamala Harris fortæller også, hvordan hendes forældre, en jamaicansk far og en indisk mor, mødte hinanden, da faren protesterede for borgerrettigheder i Oakland i 1960'erne.

- Det var sådan, de mødte hinanden - som studerende i Oaklands gader, mens de marcherede og opfordrede til noget, de kaldte retfærdighed, og som vi fortsat kæmper for i dag, siger hun.

Da talen drejer ind på, hvorfor USA er det land i verden med flest tilfælde af coronavirus, fokuserer Harris på Donald Trump.

- Hans afvisning af at få test op at køre, hans zigzagkurs vedrørende afstand og mundbind. Hans vrangforestilling om, at han ved bedre end eksperterne. Alt dette er årsag til, at en amerikaner dør af covid-19 hvert 80. sekund, siger hun.

Annonce

Kamala Harris opfordrer det amerikanske folk til at organisere sig og "stemme som aldrig før, fordi vi har brug for mere end en sejr 3. november".

- Vi har brug for at vise, at de seneste par år ikke repræsenterer, hvem vi er, eller hvem vi bestræber os på at blive, siger hun ifølge CNN.

Joe Biden og Kamala Harris skal op imod Donald Trump og vicepræsident Mike Pence ved det amerikanske præsidentvalg 3. november.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gaven som bliver ved at give 16. maj 2021 kl. 22.22

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE