cookie-og-privatlivspolitik
Byen Nanjing har på en uge testet mere end ni millioner for coronavirus efter et smitteudbrud blandt rengøringsassistenter i international lufthavn.
Byen Nanjing har på en uge testet mere end ni millioner for coronavirus efter et smitteudbrud blandt rengøringsassistenter i international lufthavn.
Foto: Str/Ritzau Scanpix

Udland

Kina indfører udgangsforbud for millioner efter smitteudbrud

De kinesiske myndigheders strategi om ingen smittede i lokalsamfundet er kommet under pres med Delta-variant.
03. august 2021 kl. 02:02 Af Ritzau

Millioner af kinesere er blevet underlagt et udgangsforbud, mens landet forsøger at inddæmme sit største coronaudbrud i flere måneder.

Det skriver avisen The Guardian.

Mandag har Kina registreret 55 nye lokalt overførte smittetilfælde under udbruddet, der har spredt sig til mere end 20 forskellige byer.

Den nye smittebølge, der især bliver drevet frem af den mere smitsomme Delta-variant, udfordrer de kinesiske myndigheders strategi om at have så tæt på nul smittede som muligt.

Lokale regeringer i større byer, herunder i hovedstaden Beijing, vil nu teste millioner af indbyggere. Imens placeres nedlukkede byer og nærkontakter til smittede i karantæne.

Annonce

Hovedstaden har annulleret alle tog-, bus- og flyafgange til områder, hvor der er fundet coronatilfælde. Samtidig er der blevet lukket ned for al turisme.

Byen Zhuzhou i Hunan-provinsen i det centrale Kina beordrede mandag alle sine 1,2 millioner indbyggede til at blive hjemme under en tre dage lang nedlukning.

De kinesiske myndigheder har flere gange gjort opmærksom på landets succes med at have stort set ingen smittede i lokalsamfundet, siden coronavirusset blev opdaget i slutningen af 2019 i Wuhan.

Men det seneste udbrud, der er knyttet til byen Nanjing, hvor ni rengøringsassistenter blev testet positive for coronavirus efter have arbejdet i den internationale lufthavn, truer succesen.

I de seneste to uger er der blevet fundet mere end 360 tilfælde i landet med 1,4 milliarder indbyggere.

Annonce

Turistdestinationen Zhangjiajie, der ligger i bjergene tæt ved Zhuzhou, kæmper også med et udbrud, der har spredt sig blandt teaterfolk.

Zhangjiajie lukkede hele byen med dens 1,5 millioner indbyggere ned fredag.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE