cookie-og-privatlivspolitik
Folkekongressen i Beijing har vedtaget omstridt sikkehedslov for Hongkong. Folkekongressen med over 2800 delegerede er Kinas lovgivende forsamling. Den er i stor udstrækning et ceremonielt organ i den kommunistiske etpartistat Kina.
Folkekongressen i Beijing har vedtaget omstridt sikkehedslov for Hongkong. Folkekongressen med over 2800 delegerede er Kinas lovgivende forsamling. Den er i stor udstrækning et ceremonielt organ i den kommunistiske etpartistat Kina.
Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters

Udland

Kinas folkekongres godkender sikkerhedslov for Hongkong

Ny sikkerhedslov har ført til voldsomme protester i Hongkong samt hård kritik fra USA.
28. maj 2020 kl. 09:34 Af Ritzau

Annonce

Kinas Nationale Folkekongres har godkendt indførelse af omstridt sikkerhedslov i Hongkong.

Planen om den nye lov blev offentliggjort i sidste uge, og den har ført til voldsomme protester i Hongkong samt hård kritik fra USA.

Amerikanerne siger, at loven vil undergrave Hongkongs status som et internationalt finanscentrum.

Loven tilsidesætter Hongkongs egen lovgivende forsamling, når det gælder handlinger, som anses for at være en fare mod den nationale sikkerhed og som udfordrer statens magt.

Folkekongressen i Beijing med over 2800 delegerede er Kinas lovgivende forsamling, som mødes en gang årligt, og som i stor udstrækning er et ceremonielt organ i den kommunistiske etpartistat Kina.

Da resultatet af afstemningen i folkekongressen, som vedtog sikkerhedsloven med overvældende flertal, blev det mødt med stort bifald i salen. Kun en person stemte imod, mens seks delegerede undlod stemme.

Loven bliver taget i anvendelse og håndhævet uden om de regerende myndigheder i Hongkong. Loven skal formuleres i detaljer i kongressens faste komité, som ventes at mødes i juni. Den har fået besked på at arbejde hurtigt ifølge Beijing.

I Hongkong har demonstranter blandt andet haft fokus på, at sikkerhedsloven vil forbyde hån af den kinesiske nationalsang. Hvis loven vedtages, kan sådanne markeringer af utilfredshed straffes med fængsel i op til tre år og med meget store bøder.

Demokratiforkæmperne anser loven for at være et nyt angreb på ytringsfrihed og et led i Beijings bestræbelser på at gøre Hongkong til en almindelig del af Kina. Onsdag skød politiet i Hongkong mod demonstranter med projektiler, der indeholder peberspray, og foretog 300 anholdelser.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce