cookie-og-privatlivspolitik
Lea Bonasera (til venstre) og Henning Jeschke (til højre) var de to sidste tyske aktivister, der nær Forbundsdagen i Berlin har forlangt mere fokus på klimadagsordenen.
Lea Bonasera (til venstre) og Henning Jeschke (til højre) var de to sidste tyske aktivister, der nær Forbundsdagen i Berlin har forlangt mere fokus på klimadagsordenen.
Foto: J''rg Carstensen/Ritzau Scanpix

Udland

Klimaaktivister afslutter sultestrejke efter Scholz-løfte

I knap fire uger har tyske aktivister sultestrejket for klimaet. Lørdag har de sidste to afsluttet strejken.
25. september 2021 kl. 21:49 Af Ritzau

De sidste to aktivister har lørdag afsluttet en sultestrejke, der har haft til formål at sætte klima på dagsordenen forud for Tysklands valg søndag.

En større gruppe tyske aktivister indledte 30. august en sultestrejke nær den tyske Forbundsdag i Berlin. Siden da har flere afbrudt strejken, men først lørdag har de sidste altså trukket sig fra strejken.

Det sker, efter at den socialdemokratiske kanslerkandidater, Olaf Scholz, har lovet en offentlig debat om klimaudfordringerne inden for fire uger.

- Jeg er glad for, at de strejkende indstiller deres strejke og begynder at drikke og spise igen, skriver Scholz på Twitter lørdag aften.

- Liv kommer i første række, og jeg står ved mit løfte om at snakke efter valget. Jeg løber ikke fra det løfte, lyder det.

Annonce

De sidste to aktivister, der hedder Lea Bonasera og Henning Jeschke, havde tidligere lørdag meddelt, at de nu ikke længere kun ville holde sig fra at spise. De ville heller ikke indtage væske længere.

De to var allerede yderst svækkede efter ugers sultestrejke, og beslutningen om ikke at drikke kunne betyde, at de meget snart kom i livsfare.

- I løbet af den her valgkamp, hvor der er så meget på spil, opfører folk sig som om, at det hele bare kan fortsætte sådan her, siger Henning Jeschke.

Han og de øvrige aktivister har forlangt en offentlig debat mellem de tre kanslerkandidater om klimaet. Det har de alle afvist.

Løftet fra Scholz betød dog, at de to sidste aktivister lørdag afbrød strejken.

Annonce

De tre kandidater, der kæmper om at blive ny tysk forbundskansler, er Olaf Scholz fra socialdemokratiske SPD, Armin Laschet fra det konservative CDU og Annalena Baerbock fra miljøpartiet De Grønne.

De skal tage over fra Angela Merkel, der stopper efter 16 år på posten.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE